Novljani slavili na Savi

U utakmici koja je označena vrlo bitnom za plasman na završnicu Regionalne vaterpolo lige, Mladost nije bila u dobrom izdanju i zasluženo je poražena od Jadrana HN rezultatom 5:10 (0:3 3:2 1:2 1:3).

Mladost nije dobro otvorila utakmicu jer su igrači očito bili pod pritiskom njezine važnosti. S druge strane Novljani, rasterećeni borbe za plasman na završnicu Regionalne vaterpolo lige, igraju dobru obranu, pogađaju gotovo svaki šut na početku utakmice i završavaju 1. četvrtinu vodstvom 3:0.

U nastavku gledamo ravnopravniju utakmicu, ali Žapci se nikako ne uspijevaju približiti na manje od dva zgoditka zaostatka (1:3, 2:4, 3:5, 4:6). Šut je večeras bio velika boljka Mladosti (manje od 20%), a jedini koji je bio zadovoljavajući u tom segmentu igre je Andrija Vlahović sa 2 zgoditka. S druge strane, igrači Jadrana čitavu su utakmicu odigrali opušteno i kontrolirali rezultat.

U posljednjoj četvrtini, slično kao i početkom utakmice, Novljani su puno bolji, te ostvaruju visoku pobjedu na Savi, prvu u gostima kod Mladosti od kako ih vodi trener Vladimir Gojković.

Zamoljen da ocjeni utakmicu, trener Jadrana i izbornik Crne Gore je rekao:

„Objektivno nisam očekivao da možemo pobijediti Mladost s 5 razlike, obzirom da imamo povrijeđenih igrača i izostanaka. Ali u otvaranju utakmice pogodili smo prve šuteve i igrali dobru obranu. Mojoj mladoj ekipi ovo je prva pobjeda na plivalištu na Savi, gdje je uvijek bilo teško igrati. Čestitam svojim momcima na pobjedi.“

Vidno razočarani trener Žabaca, Hrvoje Hrestak je izjavio:

„Mladost ima vrlo mladu momčad koja vrlo teško stiže rezultat, tako da ne bi trebali dopuštati situacije da odmah na početku gubimo s više golova razlike. Momčad Jadrana se dobro pripremila za ovu utakmicu. Mi smo tražili brži protok lopte i šuteve iz prebačaja, ali to nije bilo lagano za ispuniti protiv ovako agresivne obrane protivnika. Previše smo igrali predvidivo, po nekim šablonama, i to nas je koštalo.“

Do kraja ligaškog dijela ostala su 4 kola, a Mladost koja zaostaje 4 boda za Partizanom na 4. mjestu, još uvijek ima realne šanse za plasman na završnicu Regionalne vaterpolo lige.

Zamolili smo oba trenera da prokomentiraju šanse Mladosti za plasman na final 4.

Gojković: „Mladost treba pobijediti Mornara, a nama dolazi Partizan. Sigurno ćemo sve učiniti da tu utakmicu dobijemo. Mi smo mlada ekipa koja može oscilirati u igri. Ja se nadam da ćemo i na toj utakmici biti stabilni čitavo vrijeme, kao što smo bili večeras.“