Završen turnir RVL do 14 u Šibeniku – Trofej za Šabac

Neizvjesnim finalnim susretom Šapca i Jadrana iz Herceg Novog, a čiji je pobjednik razriješen tek petercima, u Šibeniku je u nedjelju završeno četverodnevno natjecanje 10 najboljih klubova Regonalne lige, igrači do 14 godina. Posljednji dan je bio i dan konačne odluke odnosno borbi za zaključni poredak. Taj posljednji dan je ujedno, u praktički svakom susretu donio pregršt uzbuđenja. Počnimo ipak, kako i dolikuje, finalu.

U susretu za pobjednički trofej i zlato sastali su se Šabac i Jadran iz Herceg Novog. Koliko je utakmica bila izjednačena najbolje svjedoći podatak da je rezultat sve četiri četvrtine bio ‘u vlas’ isti – četiri puta po 3:3! Novljani su inače bili ti koji su izborili peterce odnosno izjednačili na 12:12, golom koji je u zadnjoj minuti postigao Stefan Vraneš. Njegov četvrti gol na utakmici, a toliko je na suprotnoj strani postigao i Nikola Pavlović. U izvođenju peteraca puno su se boljim pokazali mladi Šapčani dobivši taj dio 4:1.

U utakmici za treće mjesto, beogradska Banjica je svladala Jadran iz Splita. Jadran je dobio prvu četvrtinu 3:1, ali uzvratila je Banjica u drugoj 4:2. Egal na sredini utakmice – 5:5. Pobjednika nije dala naslutiti ni treća dionica koja je završila 3:3 ili ukupno 8:8. No, zato je u zadnjoj četvrtini Banjica bila napadački puno raspoloženija, dobila povaj dio 5:2 i s ukupnih 13:10 zasluženo slavila. Najbolji strijelac utakmice bio je jadranaš Nardo Skejić koji je postigao 6 golova.

Rezultatski je ‘gusto’ bilo i u utakmici za peto mjesto koje je dobila podgorička Budućnost 11:10 i to golom Save Stamatovića pet sekundi prije kraja. Pobjedonosnom strijelcu je to bio četvrti gol, koliko je s druge strane postigao i mladi Zagrepčanin, David Varga.

Konačno, u susretu za 7. mjesto, opet su peterci odlučili pobjednika. Valjevski Valis je bio bolji od šibenskog Solarisa 12:10 (8:8).

Osim nagrada i medalja najboljim momčadima, podijeljena su i dva pojedinačna priznanja.

Za najboljeg vratara turnira proglašen je Strahinja Vraneš (Jadran HN), dok je najbolji igrač Miroslav Jakovljević (Šabac).