Radnički potopio Mornara

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak, protiv splitskog Mornara BS, na svom bazenu, rezultatom 11:8, u 16. kolu regionalne Triglav lige.

Na startu susreta gosti su iskoristili dva otvorena šuta i golovima Viskovića i Buhe stekli dva gola prednosti, ali su Šumadinci uzvratili preko Toholja i Panajotovića. Uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine, Manić je posle odbitka doneo potpuni preokret domaćinu (3:2), koji je do poluvremena udvostručio vođstvo, zahvaljujući Joksimoviću i Šmideru – 5:3.

I drugi deo meča bolje su otvorili Splićani izjednačivši iz kontranapada, golovima Čagalja i Gluhaića (5:5). Radnički se odmah zatim vratio u vođstvo preko Pilipenka, ali se Ćalić 14 sekundi pre ulaska u poslednju deonicu Ćalić pobrinuo za egal – 7:7.

Isti igrač doveo je na kratko je vratio hrvatskog predstavnika u vođstvo, da bi Pilipenko, Lekić i Ganić doveli Radnički na „plus dva“ (9:7). U poslednjem minutu Visković je lobom vratio nadu gostima, ali im je sve snove raspršio Joksimović, a šlag na tortu stavio je mladi Vukašin Ganić nakon što je uplivao u gol sa loptom.

Upravo je Ganić, uz Radeta Joksimovića i Romana Pilipenka, bio najefikasniji sa dva gola, koliko su postigli i Visković, Ćalić i Buha, na drugoj strani. Velike zasluge za pobedu Kragujevčana imao je i mladi golman Lazar Dobožanov, sa 12 odbrana.