Jadran i Partizan u finalu


Došli smo do pred sam kraj ili možda bolje, pred početak rasplitanja konačnog poretka na turniru Final 10 u Korčuli. Na turniru 10 najboljih momčadi RVL, uzrasta do 12 godina. Ono najzanimljivije ili možda bolje, najuzbudljivije, utakmice za medalje i trofej pobjednika slijede nam u nedjelju na otoku Marka Pola.

U skupini A prvo je mjesto pripalo Partizanu, jedinom sastavu koji je u 4 utakmice ubilježio isto toliko pobjeda. Upravo je u subotu prijepodne odigrana u Korčuli utakmica za prvo mjesto u ovoj skupini. Sraz Partizana i Budve, dotad jedina dva neporažena sastava. Mladi Beograđani su se pokazali umješnijima i uspješnijima, pobijedivši dosta uvjerljivo, 16:11. Već je nakon dvije četvrtine bilo 9:3 ili velika razlika u korist Partizana.
U zadnjem je kolu Partizan svladao domaći KPK 13:9.

U B skupini je primat imao splitski Jadran koji je u zadnjem kolu pobijedio gradske suparnike iz Mornara 7:3. U večernjim satima subote, Jadran je pobijedio i Šabac, vrlo uvjerljivo, 10:2. Jadranaši baš kao i partizanovci ne znaju za poraz na ovom turniru, jedino što je od njihove 4 pobjede, jedna izborena petercima.

Prije finala između Partizana i Jadrana (12.50 sati), u utakmici za treće mjesto i brončanu medalju sastat će se dva crnogorska kluba, Aquatic Verde iz Podgorice i Budva (12.00 sati).