Uvertira u neizvjesno prvenstvo

Teže od očekivanog, Jug Croatia osiguranje upisao je pobjedu protiv riječkog Primorja EB. Riječani iako svjesni razlike u kvaliteti bili su jako motivirani, odigrali su odličnu utakmicu i većim dijelom utakmice parirali Jugu. S druge strane, na jugašima se vidio umor od jakoih treninga u proteklim tjednima kao i manjak natjecateljskih utakmica jer su prvu službenu odigrali prije samo dva dana protiv Budve. Svejedno, puno je mjesta za napredak u Jugovoj igri.

Nakon dobrog starta i vodstva 4:2 na kraju prve četvrtine, uslijedio je ‘blackout’ u drugom dijelu koji su gosti iskoristili, tri puta su matirali Bijača pa se na odmor otišlo s prednošću gostiju 4:5.

Jugaši su se trgli u trećem dijelu i s dva brza gola Garcije i Jokovića te pred sam kraj četvrtine Benića osigurali prednost 7:6 pred ulaz u posljednjih osam minuta.

Četvrta četvrtina protekla je u znaku Paula Obradovića koji je s tri gola riješio pitanje pobjednika.

Upravo je Paulo Obradović bio prvi strijelac s tri pogotka, Josip Vrlić dodao je dva dok su Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Felipe Perrone i Hrvoje Benić po jednom matirali riječkog vratara.

‘Teška utakmica u kojoj je Primorje pokazalo odličnu igru. Dobro su plivali i bili ravnopravan protivnik kroz cijelu utakmicu. Mi smo se mučili i plivački, što je vjerojatno rezultat težih treninga, ali i taktički. Definitivno moramo poboljšati neke stvari. S druge strane ovo je pozivnica za sve koji vole vaterpolo jer je ova utakmica pokazala da ovo neće biti nezanimljivo prvenstvo i ovakvih bi utakmica moglo biti još’, kazao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Ostale utakmice drugog kola igraju se tijekom ovog vikenda, a sljedeće treće kolo igra se 2. studenog. Jugaši gostuju u Herceg Novom kod Jadrana dok će Primorje na Kantridi ugostiti Budvu.