Mornar uzvratio Partizanu

Vaterpolisti Mornar Brodospasa revanširali su se Partizanu za poraz u prvom kolu Regionalne lige istom mjerom – pobjedom od samo gola razlike. Loša realizacija igrača više koštala je Splićane u otvaranju utakmice, gubili su 4:2, ali onda su gotovo dvadeset minuta sačuvali mrežu netaknutom. U tom razdoblju preokrenuli su na 6:4.

Od tog trenutka, početkom posljednje dionice, konstantno su vodili golom ili dva razlike. Gosti su imali posljednji napad na utakmici, ali je Mornareva obrana presjekla njihovo dodavanje i bodovi su ostali u Splitu.

Treći je to trijumf Zdeslava Vrdoljaka i njegove momčadi u sezoni. Ostaju na šestoj poziciji, ali su sada smanjili zaostatak za Partizanom na dva boda te su ostali na tri manje od četvrtoplasiranog Primorja. Partizan je upisao i drugi poraz u nizu i njihov nastup na Final fouru sada su doveli u pitanje.

MORNAR BRODOSPAS – PARTIZAN RF 8:7 (2:4, 2:0, 1:0, 3:3)

Split, bazen u Poljudu.

Suci: Rak (Hrvatska) i Obradović (Crna Gora).

Mornar BS: Šparada (10 obrana), Podrug, Čagalj (2), Kreković, Goreta (1), Ćalić (1), Živković, Rodin (1), Buha (1), Vrdoljak, Krolo, Dužević (1), Erak (1), Marović.

Partizan RF: Dobožanov (10 obrana), Belopavlović, Lukić, Toholj, Repanović, Lazić (1), Velkić, Drašović (3), Andrejević, Jakšić, Radojević (2), Stojanović, Janković (1), Vučinić.

Igrač više: Mornar BS 3/9, Partizan RF 5/7.