Mladost s lakoćom preko Kantride

Nakon teškog poraza u Herceg Novom,Primorje je tražilo iskupljenje protiv Mladosti pred svojom publikom u 14. kolu Regionalne ligeTriglav, ali od samog početka stavri su krenule loše a završile još gore, tako da je Mladost autoritativno potopila sve riječke nade. Već nakon jedne minute, Luka Bukić je realizirao peterac kojeg je skrivio Buljubašić, dok je Vlahović poentirao iz polukontre za 2:0 u korist Mladosti nakon manje od dvije minute. Prije isteka treće minute stigao je i treći pogodak za goste, kojeg je realizirao Paškvalin s igračem više. Brlečić je s dve metra povisio na 4:0, a u fazi napada Riječani djelovali potpuno bezidejno i neuvjerljivo.Nakon 5’53“ stigla je i prva obrana Jelovine, a Marcelić ih je u međuvremenu sakupio 4 a četvrtina se završila bez pogotka u mreži Mladosti.
Nakon sedme Marcelićeve obrane krenuo je Vlahović u kontru 1 na 1 i za Jelovinu nije bilo spasa – 0:5 nakon 10’36“!!! Nakon 11’19“ stigao je i prvi gol za Primorje. Postigao ga je Tkač s igračem više. Nakon tri Jelovinine obrane, riječki vratar ipak nije mogao zaustaviti Bašićev šut te je rezultat u korist gostiju porastao na nevjerovatnih 6:1, uz 10 Marcelićevih obrana.
Paškvalinova šrauba s dve metra povećala je riječki mkinus a Vukićević je s igračem više smanjio na 2:7. Vrijeme prolazi a muzika se ne mijenja. Nerezonski šutevi riječkih igrača nisu polučili željeni rezultat, tako da se u posljednju četvrtinu ulazi s nenadoknadivih -5 a „temperatura“ je Bašićevom zaslugom pala na -6 odmah na početku završne četvrtine.
Primorjaši nastavljaju „trenirati“ Marcelića (15 obrana) a Mladostaši ne opraštaju te preko Milakovića postižu i deveti pogodak, ovaj put s igračem više. Misav Vrlić ublažuje „pasivu“, ali Riječani i dalje djeluju nemoćno i u biti prisiljeni su sudjelovati u zagrebačkoj lekciji vaterpola. Minutu prije kraja Tkač je smanjio zagrebačku prednost na 9:4 a Marcelić je s dvijema obranama (19 ukupnih) zaključio utakmicu.

 

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto