Pobjeda za startnu jedinicu

Nakon dva kola bez pobjede, Mladost se na svom plivalištu vratila navici pobjeđivanja. Svladan je Jadran ST rezultatom 14:12 (2:1, 6:4, 3:3, 3:4) i sada Žapci čvrsto drže vodstvo Regionalne vaterpolo lige sa 37 osvojenih bodova.

Kao što je u najavi spominjano bio je to susret dvaju euroligaša kojima nije nedostajalo motivacije i u Regionalnoj ligi. Gledatelji su vidjeli jednu vrlo kvalitetnu i borbenu utakmicu, nabijenu emocijama.

Mladost je povela 1:0 već u 15. sekundi dvoboja, golom Ćuka koji je već time dao do znanja da su želučani problemi prošlost i da je spreman odigrati odličnu utakmicu. Žapci su čitavim tijekom susreta bili u vodstvu, a Jadran je svoje golove postizao u početku isključivo s druge stative. Druga četvrtina bila je izuzetno efikasna, a u njoj su se mladostaši uspjeli odvojiti na 4 zgoditka razlike.

Ono što posebno veseli prijatelje Mladosti je da su u tim trenucima, dok se utakmica lomila, zgoditke upisivali i Fabris i Anzulović, igrači koji obično imaju manju minutažu. U trećoj četvrtini Mladost diže prednost i na +5 golom Miloša iz peterca kojeg je izborio Bajić. Ali jadranaši nisu ti koji će se predati, te do kraja četvrtine smanjuju razliku na 3 gola.

Kada je sredinom zadnje dionice za 12:8 zabio Biljaka, još jedan iz mlade garde, činilo se da je utakmica gotova. Ipak Jadran do kraja uspijeva smanjiti, ali za više od toga splićani nisu imali snage.

Mladost je odigrala jednu kvalitetnu utakmicu i zasluženo slavila. Sjajan je bio Ćuk sa 4 gola, koliko je postigao i vrlo dobri Miloš, dok se čak šestorica igrača upisalo sa po jednim golom – Fabris, Anzulović, Petković, Biljaka, Radu i Kharkov. Ovom pobjedom Mladost je praktično osigurala poziciju 1 za doigravanje, dok je Jadran ostao na četvrtoj poziciji, pa je lako moguće da ove dvije ekipe čine polufinalni par na završnici koja, sada je to sasvim izvjesno, će se igrati u Zagrebu.

Primajući čestitke na pobjedi i odličnoj igri Miloš Ćuk je rekao:

“Dobro smo otvorili utakmicu iako nam fali Lazić u rotaciji. Danas su neki drugi momci dobili šansu i mislim da su je dobro iskoristili. Čitavu utakmicu su držali sve u svojim rukama i na kraju zasluženo slavili.”

Slijede nešto slabiji protivnici do kraja ligaškog dijela Regionalne lige. Kakva su razmišljanja o nastavku sezone?

“Bili nam protivnici slabiji ili ne mi svakoj utakmici moramo pristupati maksimalno ozbiljno kako ne bi upadali u probleme. Dobro je da smo s ovom utakmicom izašli iz rezultatske krize u koju smo upali zadnjih par tjedana. Malo će nas to psihički podići, a u idućem razdoblju ćemo sigurno pojačati i rad u bazenu, što će nas i fizički osvježiti. Predstojeće utakmice, u koje ubrajam i utakmice Lige prvaka, trebamo dostojanstveno odigrati i pritom se spremati za ono što će biti vrhunac sezone, F4 u Zagrebu na kojem ćemo, kako znamo i umijemo, nastojati napraviti dobar rezultat.”

Žapcima slijedi gostovanje u Splitu kod Mornar BS, a zatim Jug u Ligi prvaka dolazi na plivalište SRC Mladost.