Priopćenje Povjerenstva RVL

Danas, 09. 02. 2019. g. 13:40 h se nažalost dogodio izgred u kojem su napadnuta 3 igrača Vaterpolo kluba Crvena zvezda kao gosti jednog kafića na splitskoj rivi a koji su u Splitu boravili u sklopu utakmice 13. kola Regionalne vaterpolo lige između Mornarr BS – Crvena zvezda koja se trebala odigrati večeras na bazenima Poljud u 20:30 h.

Po informacijsma PU splitsko – dalmatnske policija je po dojavi odmah intervenirala i pružila pomoć jednom igraču koji je bježeći od nasilnika skočio u more. Policija je navedenom igraču ponudila lječničku pomoć odlaskom u splitsku bolnicu koju je igrač odbio navodeći da nema potrebe. Igrač je otpraćen do hotela gdje su mu bili ostali suigrači. Ostala dvojica napadnutih igrača su uspjela pobjeći i samostalno doći u hotel.

Policija je odmah intervenirala, u tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije jedana osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada.

Upravni odbor Regionalne lige je odmah napravio telefonsku izvanrednu sjednicu i donio odluku u skladu sa člankom 8. st.8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara i Crvene zvezde odgađa.

Povjerenstvo za natjecanje lige najoštrije osuđuje navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja koji nema mjesta u sportu. Iskreno se nadamo da će počinitelji biti indentificirani i adekvatno sankcionirani te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu.

Srdačan pozdrav,

Povjerenstvo Regionalne lige