Utakmica kola

Nakon prva dva kola tri sastava na vrhu Regionalne lige sa svih šest bodova – branitelj naslova zagrebačka Mladost te prvaci Hrvatske i Crne Gore, Jug Adriatic osiguranje odnosno Jadran Carine Herceg Novi. Potonja dva su suparnici u 3. kolu, te je jasno kako je njihov ogled u Gružu derbi kola.

“Hercegnovski Jadran sam gledao protiv splitskog Jadrana i za mene je njihova pobjeda u Splitu iznenađenje. U odnosu na prošlu sezonu napustili su ih vratar Slaven Kandić te Dragan Drašković. Imaju jednu mladu ekipu, fizički dosta spremnu, kojoj očito odgovaraju nova pravila jer su pokretljivi, izuzetno brzi, rekao bih da su po tom pitanju dosadni koliko se kreću. Moramo ih ozbiljno shvatiti jer bi u protivnom mogli imati dosta problema”, rekao je jugov vratar Toni Popadić.

Zanimljivo, Jugaši će u 96 sati dva puta igrati protiv prvaka Crne Gore. Je li teško igrati u tako kratkom periodu dvije važne utakmice protiv istog protivnika?

Mislim da jest. Mnogi su mišljenja kako sve ovisi o prvoj, ako nju dobiješ, kako bi onda trebalo dobiti i drugu, i to još lakše. Ja pak ne smatram kako je tako, neće se s pobjedom u prvoj utakmici riješiti i druga utakmica. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu.

„Jug je izeuzetno kvalitetna ekipa koja je zadnjih 15 godina u vrhu vaterpolo svijeta. Nadamo se da ćemo moći da pružimo dobru partiju i da se suprostavimo na pravi način. Dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo šta če iz toga izaći“, istakao je Petar Radanović, trener crnogorskog kluba, za klupsku stranicu.

Derbi 3. kola Regionalne lige između Jug Adriatic osiguranja i Jadran Carina (HN), koji se igra u Gružu, u petak, 4. listopada, s početkom u 19 sati, izravno prenosi televizija Arenasport 3. Sude Neno Periš iz Splita i Veselin Mišković iz Kotora, dok je delegat Milan Grbin iz Korčule

Tekst: Dubrovački vijesnik