Pobjeda Juga u derbiju

Jugaši su opravdali ulogu favorita, hrvatski prvak je dobio s 9:6 hercegnovski Jadran Carine, prvaka Crne Gore, ostvario i treću pobjedu u isto toliko nastupa u novoj sezoni Regionalne lige, ali će u Gružu, vjerujemo, pokušati što prije zaboraviti prvo poluvrijeme nakon kojeg je gost vodio s 2:1!

Svi pokušaji Jugaša u prvoj četvrtini završili su ili u bloku, ili se tresao okvir gola, ili je na mjestu bio Petar Tešanović, vratar hercegnovskog Jadran Carine te je hrvatski prvak ostao bez pogotka u svom domu u prvoj četvrtini, a njegova mreža se zatresla dva puta. Đuro Radović u 4. minuti, a 12 sekundi prije kraja prve četvrtine Uroš Vučurović kad je prebacio i svog čuvara Marka Žuvelu, a i vratara Tonija Popadića. I gosti su tresli okvir gola. Popadić je imao dvije obrane u prvih osam minuta, a četiri Tešanović, koji je novu obranu upisao u 10. minuti. Potom i Popadić treću kad je zaustavio goste da ne odu na 3:0. Jugaši su u 11. minuti zaradili novog igrača više, Kobešćak je tražio minutu dogovora, ali ništa od pogotka. Tek je domaćin realizirao petog igrača više. Dušan Baničević je bio isključen, a Alex Papanastasiou bio najspretniji. Jugaši su nakon 13 minuta i 17 sekundi igre postigao pogodak.

Jug AO je izjednačio u prvim sekundama nastavka – Paolo Obradović je pogodio, a poveo je s igračem više, kojeg je izborio upravo Obradović, 5:37 prije kraja treće četvrtine kad je strijelac bio ruski reprezentativac Daniil Merkulov, koji je u ljeto 2018. kapicu hercegnovskog Jadrana zamijenio kapicom Juga.

Izjednačio je Marino Čagalj, novo ime u kapici hercegnovskog Jadrana, koji je ovo ljeto stigao iz zagrebačke Mladosti s kojom je lani osvojio Regionalnu ligu. Nakon toga je isto uspio na drugoj strani Obradović. Prethodno je Luka Lončar izborio igrača više za Jug AO, koji je pogotkom Lorena Fatovića – nakon prekršaja na njemu provukao loptu kroz ‘glavu’ Tešanovića – poveo 5:3. Imao je u završnici treće četvrtine gost igrača više, ali je ostalo plus dva za hrvatskog prvaka.

U prvom napadu u posljednjoj četvrtini Radović je svojim drugim pogotkom doveo goste na pogodak zaostatka, ali nakon toga domaćin niže pogotke – Marko Macan, Loren Fatović i Xavi Garcia za 8:4 kad je do kraja ostalo četiri minute i 25 sekundi. Prvak Crne Gore je prekinuo niz domaćina 90 sekundi prije kraja, ali sve je već bilo jasno po pitanju pobjednika…

Za 96 sati ponovno će se ogledati Jug Adriatic osiguranje i hercegnovski Jadran Carine. Ne opet u Gružu, već u Igalu, i ne za bodove u Regionalnoj ligi, već za bodove u skupini ‘A’ europske Lige prvaka. U utorak, 8. listopada, kreću i jedni i drugi u utrku za nastupom na završnom turniru najjačeg eurpskog klupskog natjecanja.

3. KOLO Jug Adriatic osiguranje – Jadran Carine (HN) 9:6
DUBROVNIK
 Bazen u Gružu. Suci: Neno Periš (Split) i Veselin Mišković (Kotor). Delegat: Milan Grbin (Korčula).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Macan (1), Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia (1), Lozina, Merkulov (1), Papanastasiou (1), Žuvela, Benić, Obradović (2), Jarak, Čulina. Trener: Vjeko Kobešćak.
JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Tešanović (11 obrana), Čagalj (1), Popadić (1), Obradović, Baničević, Averka, Miljušković, Gardašević, Radović (3), Spajić, Brkić, Petković, Đurović, Vučurović (1). Trener: Petar Radanović.
Igrač više: Jug AO 15/5, Jadran Carine (HN) 7/2
Peterci: Jug AO 1/0, Jadran Carine (HN)
Četvrtine: 0:2, 1:0, 4:1, 4:3.

Tekst: Dubrovački vijesnik

Foto: Jug Adriatic osiguranje