Porazi hrvatskih klubova

Početak drugog dijela natjecanja u A1 ligi ili početak borbi za poredak obilježio je u biti poraz hrvatskih klubova. Naime, za različite su stupnjeve ili razine poretka, nastupala i tri hrvatska kluba (KPK, Medveščak i OVK Split), te su sva tri sastava nakon utakmice pognutih glava napustili bazen.

U poretku od 1. do 4. mjesta odigrane su dvije utakmice. Novobeogradski Vukovi su u Korčuli pobijedili domaći KPK u vrlo izjednačenoj utakmici (12:11). U utakmici u kojoj nikad prednost, mahom NBG Vukova, nije bila veća od dva, a najčešće 1 gol, tri su četvrtine završile u ‘egalu’. Samo je prva imala pobjednika, (4:3 za Vukove). Točno polovicu svih golova pobjednika postigao je Dušan Trtović.
U drugom susretu istog poretka, kotorski Primorac je svladao Valis iz Valjeva (12:8), s tim da je ovdje pobjednik izravno odlučen u trećoj dionici. Nju je Primorac dobio 5:1. Briljirao je kod pobjednika Draško Brguljan s 5 golova.

U poretku od 5. do 7. mjesta, jedna utakmica. U Novom Sadu je domaća Vojvodina svladala Medveščak iz Zagreba, u utakmici s ukupno 30 golova, (17:13). Vojvodina je inače prije kraja utakmice ostala bez čak četvorice igrača s tri isključenja, dok su Medvjedi imali dvojicu takvih.

Zaključno, u borbi za predak od 8. do 10. mjesta, Proleter je u Zrenjaninu dosta lako svladao OVK Split, (12:8). Do poluvremena se još nije mogao nazrijeti pobjednik susreta jer smo na polovici utakmice bili jednako kao da smo na početku (samo s golovima) – 3:3. Ono što je možda presudilo dodatno u korist Zrenjaninaca je i činjenica da su Splićani bili brojčano inferiorni, odnosno da su ostali skoro pa bez rotacije na klupi. Naime, OVK Split je u Banat stigao sa samo 11 igrača!