Pobjede Juga i Mladosti

Vaterpolisti Mladosti ostvarili su novu uvjerljivu pobjedu u sedmom kolu Regionalne vaterpolo lige. Žapci su na domaćem bazenu pobijedili Partizana 21:9 (6:2, 4:2, 6:2, 5:3). Najučinkovitiji u redovima Mladosti bio je Josip Vrlić s pet pogodaka, a kod gostiju Filip Radojević s tri pogotka.

Mladost je od prve minute opravdala ulogu favorita te se rezultatski rano odvojila. Žapci su dominirali u svim segmentima igre, a čak osam igrača upisalo se u strijelce.

U teškoj i tvrdoj utakmici, borbenoj, Jadran je pobijedio gradskog rivala Mornara 9:7. Formalni domaćini Mornarevci poveli su 3:1, Jadran je izjednačio na 3:3, a nakon dvije četvrtine vodio 6:4.

U zadnjoj četvrtini do kraja je bilo neizvijesno, Mornar je stigao na 7:8, imao dva napada za izjednačenje, no Jadran je utakmicu prelomio golom Viskovića za 9:7.

Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisao je novu pobjedu. U sedmom kolu Regionalne vaterpolo lige u Gružu je potonuo kotorski Primorac. Nakon četiri odigrane četvrtine rezultat je bio 16:12 (5:3, 4:0, 3:4, 4:5).

Momčad Vjekoslava Kobešćaka predvodio je Luka Lozina s pet postignutih pogodaka. Luka Stahor i Marko Žuvela po dva puta su se upisali među strijelce. Filip KržićXavi GarciaDaniil MerkulovAlexandros PapanastasiouHrvoje BenićKristijan Čulina i Marin Tomasović dodali su po jedan pogodak.

Vaterpolisti Budve u svom su bazenu priredili iznenađenje svaldavši prvaka Srbije. U sedmom kolu došli su do prve pobjede u novoj sezoni svladavši Šabac rezultatom 12:6 (5:1, 3:2, 2:1, 2:2).

Domaćine je predvodio odlični Savo Ćetković koji se čak pet puta upisao među strijelce.