Novljani prekinuli Zvezdinu seriju

Jadran je nadigrao Crvenu zvezdu u Beogradu 5:11 ( 2:3; 2:2; 0:3; 1:3 ), u sedmom kolu A1 Regionalne vaterpolo lige. Novljani su upisali petu pobjedu u RVL, a vaterpolisti Zvezde nisu dozvolili  laku dominaciju Jadranašima.
Beograđani su šutirali 25 puta ka golu Jadrana, a gosti 28 puta ka golu domaćina. Jedan od dva peterca iskoristila je Zvezda, dok je Jadran iskoristio tri od pet. Dva šuta iz kontre realizovali su izabranici Petra Radanovića. Šest izgubljenih lopti upisala je Zvezda, a Jadran tri. Jedan blok imao je domaćin, dok su gosti imali tri bloka. Zvezda je napravila 12 prekršaja, a Jadran jedan manje.
Golman Jadrana, Petar Tešanović, kazao je da su Jadranaši još umorni od utakmice protiv Olimpijakosa, ali da su uspjeli da nametnu svoj ritam igre večeras.
“Ušli smo malo sporije u utakmkicu tokom prve dvije četvrtine. Uspjeli smo da stisnemo odbranu u drugom poluvremeni i nametnemo svoj ritam plivanja, što nama odgovara. Tokom tog perioda primili smo samo jedan gol”, kazao je Tešanović.
Petar Tešanović
Bazen gdje je odigrana utakmica nosi ime Milana Galeta Muškatirovića, koji je 1958. godine branio boje hercegnovskog Jadrana kada je osvojena prva titula.
Trener momaka sa Škvera, Petar Radanović,  istakao je da da su prve dvije četvrtine bile neizvjesne i da je Zvezda imala dobar presing.
“Igrali su gol za gol, međutim kasnije je došla do izražaja naša bolja fizička pripremljenost. Uspjeli smo da privedemo utakmicu kraju na pravi način”, poručio je Radanović.
Tekst i foto: Jadran Carine