Jadran srušio Juga

Prvi poraz Jugaša u 2020. godini, i to protiv splitskog Jadrana 9:7 u posljednjem kolu Mini lige za prvaka Regionalne lige. Stoji, nije utakmica u Splitu imala nikakav, baš nikakav rezultatski značaj. Jug AO je uoči posljednjeg kola osigurao prvo mjesto, a Jadran se ‘usidrio’ na četvrtom mjestu, te se već tad znalo kako će se početkom travnja na Final fouru u Gružu ogledati u polufinalu završnog turnira. Ali, opet, unatoč svemu, nije se očekivalo kako će hrvatski prvak u 13. kolu upisati prvu ‘nulu’ u Regionalnoj ligi ove sezone (u prvih dvanaest utakmica imao je savršen učinak), pogotovo ne nakon što je u zadnje vrijeme igrao baš, baš dobro, te dobio Mladost u Zagrebu, Olympiacos kod kuće, pregazio u zadnjih sedam dana, prvo Szolnoki u njegovom domu za bodove u europskoj Ligi prvaka, te potom hercegnovski Jadran Carine u Igalu za bodove u Regionalnoj ligi.

U Splitu Jug AO je bio samo bez Xavija Garcie. Svi ostali su bili na raspolaganju Vjeka Kobešćaka. Statistika? Marko Macan, Loren Fatović Alex Papanastasiou su postigli po dva pogotka, te Luka Lončar jedan. Jug je pogodio 7 od 28 šuteva, realizirao 4 od 9 igrača više te peterac, Toni Popadić je obranio 7 od 16 udaraca, a Jadran je pogodio 9 od 21 šut, realizirao 4 od 12 igrača više, Mate Anić je obranio 8 od 15 šuteva igrača dubrovačke momčadi…

Eto, ove sezone se samo splitski Jadran može pohvaliti kako je dobio Jug Adriatic osiguranje dva puta. Prvu pobjedu splitski sastav upisao kod kuće u skupini europske Lige prvaka. Tad je Jadrana vodio Ivan Asić. Jugaši su pak bili bolji u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi, te usred Splita u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske. Ovu pobjedu Jadranaši su ostvarili pod vodstvom Mile Smodlake, jugovog legendarnog centra.

U drugom polufinalu Final foura Regionalne lige 2020. igrat će HAVK Mladost i hercegnovski Jadran Carine.

Izvor: Dubrovački vijesnik