Žapci svladali Novljane

Vaterpolisti Mladosti tijesnom su pobjedom nad Jadranom iz Herceg Novog zatvorili drugu fazu Regionalne lige. Žapci su na domaćem bazenu slavili rezultatom 12:11 (3:4, 3:1, 6:2, 0:4). Najbolji strijelac u redovima zagrebačke momčadi bio je Luka Bukić s četiri pogotka. 

”Ova utakmica nije odlučivala ni o čemu, jer ćemo se s Jadranom susresti opet u polufinalu, na Final Fouru u Dubrovniku. Nije ovo bila briljantna partija, pogotovo nakon velikog vodstva koje smo imali. Trebali smo mirnije privesti utakmicu kraju ali pobjedi ne gledamo u zube. Bilo je relativno korektno i mislim da će biti još bolje, rezultat je pošten i objektivan!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 Mladost je već u prijašnjim utakmicama doigravanja Regionalne lige osigurala plasman u Final Four natjecanja. Završnica se igra 3. i 4. travnja u Dubrovniku, a uz Mladost i Jadran Herceg Novi tamo će zaigrati Jug i Jadran Split. Žapci vjeruju kako mogu obraniti naslov Regionalne lige, a tome će sigurno pridonijeti i Luka Bukić koji je s 36 golova najbolji strijelac dosadašnjeg dijela natjecanja.

 Za Mladost su igrali Jerko Jurlina (8 obrana), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (1), Matias Biljaka (1), Miloš Ćuk (2), Luka Bajić (1), Luka Bukić (4), Franko Lazić (1), Alex Bowen, Marin Dašić, Aljoša Kunac, Konstantin Harkov (1), Marko Miškić i Josip Vrlić.

Izvor: HAVK Mladost