Favoriti sigurni

Prvu rundu natjecanja u Begradu su otvorili domaći sastav Partizan i riječko Primorje, koje je prvo poluvrijeme utakmice zaključilo rezultatom 8:3, da bi u posljednje dvije dionice igre ostali bez ijednog postignutog pogotka! Partizan ih je zabio šest i tako slavio s ukupnih 9:8.
To ujedno znači kako je Hrvatska svakako ostala bez jednog predstavnika za iduću sezonu Triglav lige, jer je ova utakmica između ostalog usred silnih komplikacija zbog COVID-a odlučivala i o tome koja će od te dvije momčadi u Triglav ligu iduće sezone.

Jadran iz Splita je pobjedom otvorio ovogodišnju Regionalnu ligu. U prvom kolu skupine koja se igra u Beogradu pobjednika smo dobili nakon izvođenja peteraca. Rezultat je nakon četiri četvrtine bio 13:13, a onda su Jadranaši bili bolji s pet metara te pobijedili 18:16.

U prvoj seriji peteraca za splitski klub je zabio Ivan Domagoj Zović, a potom je Luka Podrug obranio udarac Miloša Vukičevića. Do kraja su Splićani bili sigurni.

Jadran je sredinom treće četvrtine vodio 10:6, no potom su vaterpolisti Crvene Zvezde izjednačili na 10:10, nešto kasnije bilo je 11:11. S dva gola Šetke splitski vaterpolisti poveli su 13:11, ali su Zvezdaši s dva gola u jednoj minuti izborili peterce.

Branitelj naslova Mladost i Šabac, aktualni srpski prvak, vodili su tešku bitku od početka meča. Zagrapčani su cijelo prvo poluvrijeme diktirali tempo, ali prvak Srbije je uspio pratiti Hrvate. U 12. minuti Mladostaši su prvi put došli do vodstva od 2 pogotka (5: 3), ali Šabac je uzvratio s tri pogotka zaredom. Pet sekundi prije  poluvremena, Marko Janković doveo je Šabac u vodstvo (6:5). Mladost se sredinom treće dionice vratila u vodstvo (7: 6). Ipak, Šapčani su sustigli svoje protivnike prije posljednje četvrtine (8: 8). Međutim, kraj trećeg razdoblja bio je kraj izjednačenog natjecanja. U prvih pet minuta četvrte četvrtine Mladost je postigla pet golova za sigurnih 13: 8. Šabac je u finišu postigao dva utješna pogotka.

U Gružu su snage u prvom kolu odmjerili Jug Adriatic osiguranje i Jadran iz Herceg Novog. Vrlo očekivano, Dubrovčani su na kraju u potpunosti izdominirali utakmicom, slavili čak 12:3, a u drugoj i trećoj dionici Jadran su ostavili bez pogotka. Zabili su vaterpolisti iz Herceg Novog samo u prvoj četvrtini (dva pogotka) i u posljednjoj (jedan).

Vaterpolisti Radničkog odlično su otvorili turnir B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, pošto su uvjerljivo savladali ekipu Budve, rezultatom 17:9. Kragujevčani su od starta zaigrali čvrsto u obrani pa nisu primili nijedan gol u cijelom prvom poluvremenu. Do kraja susreta lagano su sačuvali ostvarenu prednost.

Primorac je polako startao u posljednjem meču dana. Solaris, autsajder ove skupine, bio je taj koji je veći dio prvog dijela imao prednost od jednog gola. Primorac je uspio izjednačiti nakon svakog od golova šibenske momčadi, ali Crnogorci nisu mogli doći do vodstva do kraja poluvremena. Tijekom velike stanke igrači Primorca uspjeli su se pregrupirati. U njihovoj igri u trećoj četvrtini sve je dobro funkcioniralo. Primorac je u trećem dijelu igre izgradio prednost od 4 gola i to se pokazalo presudnim za ishod. Kotorani nisu uspjeli postići pogodak u posljednjih osam minuta, ali njihova pobjeda nije bila u opasnosti.

REZULTATI PRVOG KOLA:

Skupina A (Beograd)

Primorje – Partizan 8:9 (3:3, 5:0, 0:4, 0:2)

Jadran ST – Crvena zvezda 18:16 (4:2, 5:3, 1:1, 3:6, 5:3)

Šabac – Mladost 10:13 (2:2, 4:3, 2:3, 2:5)

Skupina B (Dubrovnik)

Jug AO – Jadran HN 12:3 (2:2, 3:0, 5:0, 2:1)

Budva – Radnički 9:17 (0:1, 0:5, 5:6, 4:5)

Primorac – Solaris 9:6 (2:3, 3:2, 4:0, 0:2)

RASPORED DRUGOG KOLA:

Skupina A (Beograd)

10.30 Crvena zvezda – Šabac

Partizan – Jadran ST *

Mladost – Primorje EB *

Skupina B (Dubrovnik)

10.30 Solaris – Budva BR

12.20 Jug AO – Primorac

Jadran HN – Radnički *

* Navedene utakmice drugog kola igraju se u subotu ujutro.

Foto: Dubrovački vjesnik