Prva pobjeda Zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu na polufinalnom turniru Regionalne lige u Beogradu. Posle teške utakmice sa splitskim Jadranom, u kojoj su nadoknadili pet golova minusa, pa zatim izgubili posle peteraca 18:16, crveno-beli su pobedili rezultatom 12:10 Šabac, koji je takođe imao težak meč protiv Mladosti.

Izabranici Aleksandra Filipovića su odlično počeli utakmicu, odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, pa su „crveno-beli“ golovima Gavrila Subotića i Veljka Tankosića prvu deonicu dobila sa 2:0.

Tokom drugog kvartala, Šabac je smanjio na 1:2, imao je priliku za izjednačenje, nije je iskoristio, a zatim je usledila daleko bolja igre Zvezde, koja je u režiji Gavrila Subotića, Veljka Tankosića i Petra Smiljevića pobegla na 6:2. Šapčani se nisu predavali, uspeli su do kraja druge četvrtine da smanje na 4:6, a golove su postigli Aleksandar Eraković i Stefan Ilić.

Početkom treće četvrtine, „crveno-beli“ su ponovo zatvorili sve prilaze svom golu, izborili su dva peterca, koje je u golove pretvorio Gavril Subotić za 8:4. Šabac je u režiji Filipa Gardaševića i Ognjena Stojanovića ponovo stigao na minus dva. Uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je posle golova Miloša Vukićevića i Ognjena Stojanovića pisalo 9:7.

VK Crvena zvezda - Kup Srbije 2020
(Foto: instagram.com/dragana.stj.photo)

Zvezda je kontrolisala dešavanja u bazenu tokom tri deonice, ali su Šapčani i dalje bili u igri. Početkom poslednjeg kvartala Đorđe Vučinić je iskoristio kontru i smanjio na 8:9. Nedugo zatim, posle propuštene prilike Crvene zvezde, Marko Janković je doneo izjednačenje – 9:9.

Jasno je bilo da sledi rat nerava u poslednjih pet minuta. Gavril Subotić je petim golom na utakmici ponovo doneo prednost „crveno-belima“. Nedugo zatim na semaforu je pisalo 10:10, a strelac je bio Filip Gardašević. Fenomenalni Subotić je pogodio za 11:10, na dva minuta pre kraja, posle promašenog zicera Šapčana.

Veljko Tankosić je realizovao peterac na 60 sekundi pre kraja i u tom trenutku je bilo jasno da su izabranici Aleksandra Filipovića stigli do dragocene pobede.

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Gavrili Subotić šest, Veljko Tankosić četiri, Miloš Vukićević i Petar Smiljević po jedan. Za Šabac, golove su postigli: Ognjen Stojanović, Filip Gardašević i Aleksandar Eraković po dva, odnosno Nikola Marković, Stefan Ilić, Đorđe Vučinić i Marko Janković po jedan.

U popodnevnom terminu, Crvena zvezda koja ima četiri boda igra protiv Primorja iz Rijeke, dok će Šapčani koji su prvog dana poraženi od Mladosti iz Zagreba, odmeriti snage sa ekipom Jadrana iz Splita, koji je posle peteraca pobedio Zvezdu sa 18:16.

Solaris je posle bolje igre tokom čitavog meča zasluženo slavio protiv Budvanske rivijere sa 11:9. Podsećanja radi, u prvom kolu, Budvani su poraženi od Radničkog iz Kragujevca, a Solaris od Primorca iz Kotora.

Golove za ekipu iz Šibenika postigli su: Roko Pelicarić pet, Eugen Koprčina tri, Domagoj Bulut, Branimir Hercog i Nikola Štrkalj po jedan. Golove za Budvane, postigli su: Branko Franeta četiri, Blažo Mitrović tri, Stefan Kovačević i Andrija Korać po jedan.

Izvor: Vaterpolo vesti