Primorac učvrstio vodstvo

Kotorani, momčad Primorca, dodatno je uvećala prednost nad pratiteljima u A1 ligi, poretku od 1. do 4. mjesta, a nakon 2. odigranog kola.
Primorac je naime pred svojim navijačima svladao Novobeogradske Vukove 11:10 i otišao na 6 bodova prednosti u odnosu na Valis i NBG Vukove.

U izvanredno dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici, Primorac je do pobjede došao u samoj završnici susreta. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Anatolij Evdokušin, minutu i pol do kraja. Primorac je inače poveo 1:0, a to je Kotoranima bilo jedino vodstvo sve do početka treće četvrtine (6:5). Međutim, niti gosti iz Beograda nisu imali vodstvo veće od pogotka prednosti. Pred kraj treće dionice bilježimo prvi takav trenutak (6:8 za goste), da bi već početkom zadnje dionice slijedio preokret (9:8 za Primorac). U tzv. igri ‘gol za gol’ u kojoj su Kotorani poveli, a Beograđani izjednačavali, završni je udarac bo crnogorske momčadi za pobjedu.

U istoj skupini (poredak od 1. do 4. mjesta), KPK je u Korčuli pretrpio i drugi poraz u tri dana. Nakon Vukova, na otoku Marka Pola slavio je i Valis iz Valjeva. Gosti iz Srbije su slavili 15:13, a najveći posao su gosti zapravo napravili u prvoj četvrtini koju su dobili 6:2. Početkom druge dionice je bilo i 7:2, odnosno do kraja utakmice najmanja razlika na koju bi se primaknuli Korčulani bila je dva gola zaostatka odnosno prednosti za Valjevčane.

U poretku od 5. do 7. mjesta, Vojvodina je u Novom Sadu ubilježila i drugu pobjedu. Nakon što su u petak svladali zagrebački Medveščak, u nedjelju su bili bolji i od Zadra 1952. Novosađani su slavili 16:12, s tim da je pobjednik odlučen tek u zadnjih 8 minuta. Naime, u zadnju se četvrtinu ušlo s minimalnom prednošću novosadske momčadi (12:11). No, u prvih šest minuta zadnje dionice, Novosađani kao da su postavili prepreke na putu prema svojem golu, dok su onaj zadarski solidno napunili s 4 lopte ili rezultatski do 16:11.

Konačno, u poretku od 8. do 10. mjesta, u Zrenjaninu su se sastali Proleter i Cattaro. Bila je ovo očito dobra nedjelja za kotorski vaterpolo jer nakon Primorca, slavili su i njihovi sugrađani iz Cattara koji je slavio u Banatu (13:11). Nije tako izgledalo na početku.
Prvu je četvrtinu domaćin dobio, čak i dosta uvjerljivo, 6:3. Imali su Zrenjaninci i vodstvo 7:3 početkom druge četvrtine, ali onda se ‘razbudio’ kotorski sastav, te do poluvremena smanjio na 7:6 za domaćina. U trećoj četvrtini potpuni preokret. Cattaro je izjednačio, ali i poveo, te u zadnjih 8 minuta ušao s prednošću dva gola, 11:9. Prednost koju su gosti znali sačuvati do kraja.