Vojvodina i Primorje na vrhu

Završeni su prvi turniri A1 Regionalne vaterpolo lige. Nakon pet odigranih kola dvije momčadi zadržale su stopostotni učinak i tako se našle na vrhu dvaju turnira.

U prvoj utakmici dana u Rijeci Primorje je porazilo Cattaro rezultatom 11:10 (2:2, 5:4, 1:0, 3:4). Cijeli susret gledatelji su mogli pratiti vrlo zanimljiv dvoboj, međutim pobjedu domaćem sastavu donio je Roko Vuković pogotkom tri sekunde prije kraja utakmice. Ovom pobjedom Primorje EB osvojilo je riječki turnir.

U istom terminu u Novom Sadu Proleter je bio bolji od Triglava rezultatom 14:8 (5:1, 4:1, 3:4, 2:2). Momčad iz Zrenjanina od samog početka pokazala je razliku u kvaliteti i do kraja susreta prednost je samo rasla. Pobjednike su predvodili Stefan Ilić i Aleksandar Mitrović s po četiti postignuta pogotka.  S Druge strane najefikasniji je bio Jakša Kadivec s tri gola u protivničkoj mreži.

Drugi susret u Riječkoj skupini donio je borbu momčadi Korčulanskog plivačkog kluba i Naisa. U prvoj četvrtini Korčulani su stekli prednost od dva pogotka koju su Nišani uspjeli anulirati do kraja trećeg perioda igre. Posljednjih osam minuta donijelo je po tri pogotka sa svake strane te je konačan ishod bio 12:12 (3:1, 4:4, 2:4, 3:3). Srđan Antonijević postigao je pola pogodaka kluba s Korčule, dok je Nišane predvodio Luka Vulović koji je četri puta poslao loptu iza protivničkog vratara.

U drugoj utakmici petog kola turnira na sjeveru Srbije Vojvodina je nadmoćno potvrdila prvo mjesto. U današnjem dvoboju domaća momčad svladala je Zemun rezultatom 7:12 (0:4, 2:4, 1:2, 4:2). Pobjednička momčad od prvih minuta nametnula se u bazenu i svoju prednost nije ispustila do kraja.

U posljednjom dvoboju  dana Valis je bio duplo bolji od Medveščaka. Nakon odigrane trideset dvije minute konačan rezultat iznosio je 9:18 (2:5, 1:3, 4:7, 2:3). Najbolji pojedinac susreta bio je Aleksandar Kovačević koji se pet puta upisao među strijelce.