Ždrijebanje brojeva za sezonu 2017/18

Upravni odbor TVL je na svojoj 25. sjednici održanoj u Beogradu 11. 08. 2017. godine izvršio ždrijebanje klubova i brojeva po Bergeru kako bi se napravio raspored utakmica u grupi A1 i grupi A2.

U grupi A2 je u ždrijebanje uvršten i potencijalni predstavnik Slovenije kao i dva kluba iz Srbije (VK Nais iz Niša i VK Valjevo Gorenje iz Valjeva). Važno je napomenuti svim klubovima u grupi A2, a posebno VK Zadar 1952 iz Zadra (koji bi se trebao sastati sa pred. Slov. u 1. kolu) da je nastup kluba iz Slovenije po dosadašnjim informacijama malo vjerojatan. Definitivna obavijest o eventualnom nastupu kluba iz Slovenije će svima biti dostavljena najkasnije mjesec dana pred početak prvenstva.

TV ARENASPORT ĆE TIJEKOM PRVENSTVA DIREKTNO PRENOSITI NAJMANJE JEDNU UTAKMICU PO KOLU.

UTAKMICE KOJE BUDU ODABRANE ZA PRIJENOS ĆE SE ODIGRAVATI U PRAVILU PETKOM NAVEČER (dan pred redovito kolo koje je u pravilu subotom). ZBOG POTREBE PRODUKCIJE POVREMENO SE MOŽE DOGODITI DA PRIJENOS BUDE I NEDJELJOM.
KADA SU UTAKMICE PO RASPOREDU PRVENSTVA SRIJEDOM, ONDA ĆE SE UTAKMICA PREDVIĐENA ZA PRIJENOS NA TV ARENASPORT ODIGRATI U PRAVILU UTORKOM ILI ČETVRTKOM. (srijedom rjeđe zbog programske sheme).

KLUBOVI DOMAĆINI UTAKMICA KOJE ĆE BITI PREDVIĐENE ZA PRIJENOS SU DUŽNI OSIGURATI TERMIN NA BAZENU I SVE UVIJETE ZA PRODUKCIJU UTAKMICE (priključke, parking za produkcijsko vozilo, poseban prostor za TV komentatora…)
PRVO KOLO PRVENSTVA JE U SUBOTU, 07. 10. 2017., A PRVENSTVO ĆE SLUŽBENO POČETI UTAKMICOM KOJA SE BUDE PRENOSILA NA TV ARENA SPORT U PETAK, 06. 10. 2017. G.

Upravni odbor je raspravljao i o loptama sa kojima bi se trebalo službeno odigravati prvenstvo Regionalne lige. Kako su u tijeku razgovori sa 2 (dva) proizvođača, o odluci UO o odabiru marke lopte za odigravanje utakmica prvenstva TVL će klubovi biti obavješteni pravovremeno.

Propozicije natjecanja i disciplinski pravilnik sa svim podacima klubova i službenih osoba je u pripremi te će mailom i naknadno u štampanom obliku biti pravovremeno dostavljene  svima.

S poštovanjem,

Povjerenstvo TVL,