Rezime četvrtog kola

Trećeg dana natjecanja prvog turnira A1 Regionalne lige odigrano je jedno kolo. Jutarnji dio bio je planiran za odmor nakon tri odigrana kola.

Pregled započinjemo utakmicama u Rijeci. Kolo su otvorili Cattaro i Medveščak. Kotorani su nakon prve izjednačene četvrtine, konstantno povećavali prednost kroz utakmicu za konačnih +3, 15:12. Marko Milić i Petar Vujošević sa po 4 pogotka predvodili su listu strijelaca kod Cattara, dok je isto toliko za Medveščak postigao Bojan Car.

Potom su u bazen na Kantridi skočili Valis i KPK. I u ovom susretu bilježimo pobjedu domaćina, ovog puta još uvjerljiviju, 12:8. S dva pogotka razlike nakon osam minuta igre, te isto toliko na poluvremenu smjer ove utakmice bio je poznat. Stefan Porobić postigao je 4, a Luka Trajković 3 za Valis, dok je Petar Tedeschi dodao 3 za KPK.

Posljednja utakmica riječke skupine odigrala se između Naisa i Primorja EB. Nais je nakon prvih osam minuta igre vodio 3:2, ali nakon toga sve je išlo na stranu Riječana. 5 uzastopnih pogodaka u mreži golmana Lazića značilo je nova 3 boda za Primorje koje nakon današnje pobjede ostaje jedina neporažena momčad riječke skupine.

Kod Primorja EB Tin Brubnjak postigao je 7 pogodaka, dok je kod Naisa Gido Pogi postigao 3.

Na bazenu Slana Bara u Novom Sadu današnji program otvorili su Vojvodina i Zadar. Utakmica s 32 pogotka silovito je krenula već na startu gdje su momčadi u prve dvije četvrtine zajedno postigle po 10 pogodaka (6:4 u obje dionice). Za konačnih 20:12 najefikasniji su kod Vojvodine bili Nikola Bogdanović sa 6 te Nikola Bursać i Aleksandar Radanović po 4, dok je kod Zadrana Boris Popović postigao 5, a Marin Jovančević 4 pogotka.

Posljednja utakmica u današnjem pregledu je između Triglava i Zemun Bosal. Utakmica s najtjesnijim rezultatom otišla je na slovensku stranu pobjedom Triglava 12:10. Ključnom se pokazala treća dionica igre gdje je momčad iz Kranja ostvarila 3 pogotka prednosti i tako osigurala drugu pobjedu na prvom turniru A1 Regionalne lige. Nikola Japundžić kod poražene momčadi postigao je 4, dok su Jaša Kadivec, Jaša Lah i Andraž Pušavec kod Triglava, te Nikola Kovačević kod Zemuna postigli po 3 pogotka.

 

Raspored petog kola:

RIJEKA

10.00 Primorje EB – Cattaro

11.50 KPK – Nais

13.40 Medveščak – Valis

NOVI SAD

17.00 Proleter – Triglav

18.50 Zemun – Vojvodina