Uzbudljiva završnica dana u Splitu

Završene su utakmice četvrtog kola u Beogradu, odnosno trećeg kola u Splitu. Zagrebačka Mladost je nakon pobjede u prvom kolu doživila treći poraz u nizu. Večeras je od nje bolji bio Partizan rezultatom 10:14 (2:3, 4:3, 1:5, 3:3). U prvom poluvremenu susret je bio vrlo zanimljiv i rezultatski neizvjestan pa se na poluvrijeme otišlo s neriješenim ishodom. U trećem periodu igre crno-beli prave razliku i prelamaju susret. Posljednjih osam minuta bilo je samo odrađivanje posla. Beograđane je predvodio iskusni Milan Aleksić s pet postignutih pogodaka. U zagrebačkoj momčadi Marin Dašić bio je najraspoloženiji i četiri puta se upisao među strijelce.

U drugom susretu dana Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje odmjerio je snage s Jadranom iz Herceg Novog. U prvom poluvremenu Jugaši nisu izgledali najbolje u bazenu što su iskoristili Novljani i na veliki predah otišli s prednošću od jednog pogotka. Nakon odmora gledatelji su mogli vidjeti preporođeni Jug koji je u sljedećih osam minuta u potpunosti okrenuo utakmicu u svoju korist postigavši pet pogodaka u nizu. U posljednjoj četvrtini dubrovački vaterpolisti ponovo su se opustili te je momčad iz Crne Gore ublažila poraz. Konačan rezultat bio je 13:15 (4:4, 3:2, 2:6, 4:3). Momčad s juga Hrvatske predvodio je Maro Joković koji je pet puta bio precizan, dok su za Jadran po tri puta pogađali Uroš Vučurović i Jovan Vujović.

Novi Beograd opravdao je ulogu favorita u posljednjem dvoboju četvrtog kola svoje skupine. Beograđani su pokazali da su nekoliko klasa ispred momčadi Budve te su slavili rezultatom 1:14 (0:3, 0:3, 1:4, 0:4). U pobjedničkoj momčadi treba istaknuti  Pedra Fernandesa, vratara koji je uz odličnu igru svoje obrane dopustio tek jedan pogodak protivničke momčadi.

U prvom ogledu u Splitu Solaris je tijesno slavio protiv Mornara rezultatom 8:9 (2:2, 2:2, 3:1, 1:4). Do poluvremena vodila se teška ‘rovovska’ bitka u bazenu s malo pogodaka. Veliki odmor bolje je djelovao na Splićane te u posljednji period ulaze s dva pogotka prednosti. Sredinom posljednje četvrtine Šibenčani su uspjeli neutralizirati prednost Mornara te do kraja susreta u potpunosti preokrenuti rezultat. Pobjedničku momčad predvodio je dvojac trostrukih strijelaca Jerko Penava i Eugen Koprčina. S druge strane po dva pogotka postigli su Marin Vrdoljak i Ferdinand Josip Bušelić.

Drugi susret trećeg kola splitske skupine donio je nastavak stopostotnog niza Crvene zvezde. Beograđani su u večerašnjem dvoboju svladali Primorac rezultatom 14:8 (3:1, 3:1, 2:2, 6:4). Crveno-beli u samom početku nametnuli su se u bazenu i nisu dopustili previše prostora Kotoranima. U trećoj dionici igre Zvezdaši su si tek dopustili malo opuštanje, no u posljednjih osam minuta ponovo prebacuju u višu brzinu i nadmoćno privode susret kraju. Pobjednike je nosio Stefan Pješivac s tri pogotka, dok je kod momčadi iz Kotora najefikasniji bio Neđo Baštrica s jednakim brojem golova.

Potencijalni susret za prvo mjesto u Splitu opravdao je očekivanja. Konačan rezultat dvoboja između splitskog Jadrana i Radničkog završio je 14:14 (2:1, 4:5, 4:4, 4:4). Utakmica je bila napeta u toj mjeri da se igralo gol za gol sve do sredine treće četvrtine kada momčad iz Kragujevca uspijeva stvoriti prednost od dva pogotka, međutim Splićani brzo odgovraju i s tri pogotka prestižu Radnički. Jadranaši bolje otvaraju posljednjih osam minuta i bježe na tri pogotka razlike. Momčad iz Srbije uspjela je neutralizirati vodstvo splitskog sastava, no Luka Bukić minut prije kraja ponovo stavlja Jadran u bolju poziciju svojim pogotkom. Konačan rezultat postavio je Marko Radulović osam sekundi prije kraja. Kragujevčane je predvodio Nikola Lulić postigavši četiri pogotka, dok su s druge strane trostruki strijelci bili Zvonimir Butić i Luka Bukić.

U sutrašnjem jutarnjem terminu slijedi pauza u Splitu. Jedina utakmica koja će se u tom gradu odigrati je zaostali susret drugog kola između Crvene zvezde i Radničkog.

Raspored subota ujutro:

BEOGRAD, peto kolo

10.00 Jug AO – Budva

11.50 Partizan – Jadran HN (Arena sport)

13. 40 Šabac – Mladost

SPLIT, zasotala utakmica drugog kola

10.00 Radnički – Crvena zvezda (Arena sport)