Završeni drugi turniri, Vojvodina i Primorje bez greške

Odigrani su drugi turniri A1 Regionalne vaterpolo lige. Nakon odigrana tri kola u posljednja malo više od dva dana, odnosno ukupno osam kola Primorje Erste banka i Vojvodina dijele prvo mjesto s maksimalnim učinkom. U osam utakmica oba kluba upisala su osam većinom uvjerljivih pobjeda, uz iznimku jučerašnjih susreta. Treće mjesto dijele Valis i Proleter s jednakim učinkom od šest pobjeda, jednim porazom i jednim neriješenim rezultatom. Na dnu tablice su Korčulanski plivački klub i Pošk koji nisu upisali nijedan bod. Za razliku od Korćulana koji su upisali svih osam poraza u bazenu, Poškovci su se natjecanju priključili tek nakon petog kola, tj. prvog turnira te su svi njihovi dotadašnji susreti registrirani rezultatom 5:0. Podsjetimo, klub iz Splita, morao je otkazati nastup na prvom turniru svega nekoliko dana prije početka natjecanja zbog velikog broja zaraženih virusom Covid-19.

Prva utakmica turnira u Zrenjaninu donijela je susret Triglava i KPK. Bio je to zanimljiv dvoboj u kojem su obje momčadi imale uspona i padova. Bolje su u susret ušli Korćulani i nakon prvog perioda imalu su pogodak prednosti. Druga dionica donijela je pad momčadi s Korćule i buđenje Slovenaca koji preokreću prednost na svoju stranu te se na veliki predah odlazi rezultatom 8:5. Tijekom treće četvrtine KPK uspijeva smanjiti razliku i početkom posljednjih osam minuta dolazi do izjednačenja, međutim klub iz Slovenije postiže dva pogotka u nizu i time je utakmica bila rješena. Konačan rezultat bio je 13:10 (3:4, 5:1, 1:3, 4:2). Pobjednike su predvodili Benjamin Popovič i Jaša kadivec postigavši po četiri pogotka, dok je kod poraženih Marijan Duhović pet puta pogodio iza vratara Triglava.

Posljednji dan natjecanja u Zadru otvorili su Valis i Pošk. Srbski klub slavio je velikom razlikom te je konačan rezultat bio 21:5 (6:1, 4:0, 5:, 6:2). Momčad iz Valjeva bila je dominantna u bazenu i usjela je odigrati čak 17 minuta bez primljenog pogotka od sredine prve četvrtine do sredine treće. U istom periodu postigli su 11 pogodaka te je ostatak vremena bio puko odrađivanje posla. Stefan Porobić i treći put u dva dana bio je prvo ime Valisa. U današnju pobjedu ugradio je četiri pogotka. S druge strane Leon Kovačević i Ante Elez postigli su po dva pogotka.

Vojvodina je morala odigrati još jedan susret s 11 igrača u zapisniku, no za razliku od sinoćnjeg dvoboja, jutros su Vojvođani lako došli do pobjede. U svojem posljednjem nastupu na turniru u Zrenjaninu svladali su Medveščak rezultatom 9:17 (3:5, 1:3, 3:5, 2:4). Aleksandar Radanović postigao je tek jedan pogodak manje od cijele momčadi iz Zagreba, bio je nezaustavljiv u napadu i time je uvelike pridonio pobjedi njegove momčadi. Medvjede su u jutrošnjem porazu predvodili Bojan Car i Nikola Miljak koji su po 3 puta pronašli put do suparničkog gola.

Vaterpolo akademija Cattaro upisala je četvrtu pobjedu i time stigla na peto mjesto ukupnog poretka. U drugom današnjem susretu u Zadru Kotorani su bili bolji od Zemuna rezultatom 13:10 (3:3, 4:2, 1:4, 2:4). Nakon izjednačene prve četvrtine momčad iz Srbije zaigrala je bolje u sljedećoj dionici i na poluvrijeme otišla s prednošću. Nastavak utakmice donio je buđenje Crnogoraca pa su tijekom trećeg perioda igre preokrenuli rezultat u svoju korist. Psoljednjih osam minuta uspjeli su zadržati svoju prednost i upisati nova tri boda. Marko Milić bio je najistaknutiji pojedinac susreta. Učinkom od pet zgoditaka znatno je pridonio slavlju svoje momčadi.

Natjecanje u Zrenjaninu zatvrorili su Proleter i Nais. Domaća momčad pokazala je da je trenutno na razini više od Nišana i slavila je razultatom 12:19 (4:6, 1:4, 2:5, 5:4). Najefikasniji susret dana od samog početka razvijao se u smijeru pobjede Proletera, čija je prednost kroz prve 24 minute igre rasla, dok je Nais u posljenjoj četvrtini uspio smanjiti razliku. Đorđe Ljubenović i Aleksandar Mitrović bili su vrlo raspoloženi u ovom dvoboju pa su se po četiri puta upisali u listu strijelaca, na strani gubitnika Mateja Đorđević postigao je tri pogotka.

Osmo kolo zaključeno je utakmicom između Primorja EB i Zadra 1952. Riječani su opravdali ulogu favorita i nisu dopustili ni naznaku iznenađenja te su se ovom pobjedom priključili Vojvodini na vrhu tablice. Konačan rezultat posljednje utakmice u Zadru bio je 9:15 (2:2, 3:5, 3:4, 1:4). Domaćini su pobjednicima uspjeli parirati tek u prvih osam minuta, dok su u nastavku konstantno bili u zaostatku. Primorjaši su mirno održavali svoju prednost i tako priveli ovaj dvoboj kraju bez nepotrebne nervoze. Noa Burburan preuzeo je ulogu lidera Primorja u ovoj utakmici postigavši pet pogodaka. U momčadi iz Zadra najprecizniji je bio Marin Jovančević koji je četiri puta zatresao protivničku mrežu.

Nakon održanih turnira u Rijeci, Novom Sadu, Zadru i Zrenjaninu te zbirno osam kompletiranih kola dvije su momčadi koje vode mrtvu trku za prvo mjesto te će njihov susret na posljednjem turniru odrediti pobjednika. Posljednji turniri odžat će se u Kranju i Nišu.