Odigrano drugo kolo

Drugi dan natjecanja u Zadru otvorili su Zemun Bosal i Valis. Utakmicu je bolje otvorila momčad iz Valjeva te je tijekom prvog poluvremena konstantno bila u prednosti pa je na veliki predah otišla s jednim pogotkom razlike u svoju korist. U nastavku susreta igrači Zemuna igrali su odvažnije i u trećoj četvrtini okrenuli dvoboj u svoju korist dobivši je s tri pogotka razlike. Posljednjih osam minuta Valis je ponovo bio bolji te je konačan rezultat bio 10:10 (3:4, 1:1, 4:1, 2:4). Pobjednike je predvodio Nikola Japundžić s tri pogotka dok je kod poraženih najefikasniji bio Stefan Porobić s četiri zgoditka u protivničkoj mreži.

Turnir u Zrenjaninu popodne su započeli Medveščak i Triglav još jednim zanimljivim susretom. Nakon loše odigrane prve četvrtine momčad iz Zagreba prebacila je u brzinu više i kako je utakmica odmicala njihova prednost se povećavala te je konačan rezultat iznosio 14:13 (3:5, 3:3, 2:1, 6:4). Bivši reprezentativac i osvajač svjetskog zlata iz Melbourna Pavo Marković bio je prevaga u ovom susretu postigavši šest pogodaka, s druge strane raspoložen je bio Jaša Kadivec koji se pet puta upisao među strijelce.

Najuvreljiviju pobjedu dana ostvarilo je Primorje koje je u drugoj utamici drugog kola svladao Pošk rezultatom 20:10 (6:2, 4:2, 5:4. 5:2). Momčad iz Rijeke nametnula se od prve minute u bazenu i pokazala je da je na razini više od Splićana. Tin Brubnjak ponovo je bio najbolji igrač među Primorjašima, danas je pet puta posalo loptu iza protivničkog vratara. S druge strane Luka Vukić postigao je tri pogotka.

Proleter je upisao petu pobjedu u ovoj sezoni A1 Regionalne vaterpolo lige. U današnjoj utakmici svladali su KPK rezultatom 16:9 (2:0, 5:3, 6:3, 3:3). Korćulani su nakon odlične utakmici jučer podlegli činjenici da su u Zrenjanin došli s 12 igrača te nisu bili u mogućnosti pružiti još jednu dobru partiju. Proleter je bio dominantan i pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Pobjednike su predvodili Nemanja Matković i Aleksandar Matković s po četiri pogotka. Srđan Antonijević još jednom bio je prvo ime momčadi s Korčule, danas se tri puta upisao u listu strijelaca.

Posljednji susret dana u Zadru donio je vrlo neizvjestan dvoboj Cattara i Zadra. Domaća momčad ostvarila je svoju treću pobjedu. Konačan rezultat bio je 8:9 (1:4, 3:1, 3:1, 1:3). Zadrani su odlično ušli u susret te su nakon prvih osam minuta vodili s tri pogotka razlike. Njihova prednost polako se topila i Kotorani početkom treće četvrtine stiže do izjednačenja pa potom i vodstva, međutim Zadar se u posljednjoj dionici nametnuo i došao do teško izborene pobjede. Prvo ime susreta bio je vratar pobjednika Roko Lazić koji je zaustavio 16 udaraca protivnika, s druge strane Vasilije Marinković skupio je 12 obrana.

Vojvodina je u susret drugog kola ušla sa svega 11 igrača u zapisniku, što se pokazalo kao vrlo teška prepreka prema teško izborenoj ponjedi nad Naisom. Nakon 32 odigrane minute rezultat je bio 10:9 (2:1, 3:1, 3:2, 2:5). Vojvođani su bili bolja momčad kroz prve tri četvrtine. Tijekom posljednjih osam minuta došlo je do umora kod igrača Vojvodine zbog manjka zamjena u rotaciji, no ipak uspjeli su zadržati prednost do isteka vremena unatoč tome što su Nišani imali napad za izjednačenje u posljednjih 30 sekundi. Nikola Bursać četiri puta pogodio je mrežu protivnika.

Drugi turniri A1 Regionalne vaterpolo lige završavaju se sutrašnjim utakmicama u jutarnjem terminu.

Raspored trećeg kola:

ZADAR

  • 10.00 Valis – Pošk
  • 11.50 Zemun Bosal – Cattaro
  • 13.40 Zadar 1952 – Primorje EB

ZRENJANIN

  • 10.00 Triglav – KPK
  • 11.50 Medveščak – Vojvodina
  • 13.40 Nais – Proleter