POŠK traži bodove spasa

Posljednje kolo Regionalne vaterpolo lige donosi nam dva dvoboja koja mogu itekako promijeniti konačni poredak. Mladost u Zagrebu lovi pobjedu protiv Radničkog koja je vodi na Final four dok POŠK u Beogradu hvata posljednji vlak za izbjegavanje play outa jer bi pobjedom protiv Partizana preskočio Vojvodinu na osmom mjestu koje znači luku spasa.
Naime, nakon što je Povjerenstvo za natjecanje donijelo odluku o izbacivanju Crvene zvezde iz ovogodišnje Lige, tri je utakmice registriralo rezultatom 5:0 u korist suparničkih momčadi dok se ostale utakmice Crvene zvezde nisu niti odigrale. Na odluku Povjerenstva Crvena zvezda je uložila žalbu Disciplinskom sudu koji je trebalo donijeti konačnu odluku. Međutim, došlo je do smrtnog slučaja srpskog člana Disciplinskog suda Želimira Žunića, njegova zamjena Goran Delić imenovan je tek nedavno tako da još uvijek očekujemo konačnu odluku drugostupanjskog suda u ‘slučaju Crvena zvezda’.

Budući da je pred nama posljednje kolo, a konačna tablica nije formirana jer klubovi, koji su prema rasporedu trebali igrati protiv Crvene zvezde u posljednjih sedam kola, imaju po utakmicu manje i po tri boda manje, Povjerenstvo će sukladno Propozicijama donijeti odluku kako će se SVE utakmice Crvene zvezde odigrane nakon 11. kola registrirati rezultatom 5:0 u korist protivnika.

Ovo je normalan slijed događaja obzirom da je za 12 dana predviđeno odigravanje Final foura, a prije toga trebale bi se odigrati i prve utakmice play outa između devetoplasiranog iz A1 lige i drugoplasiranog iz A2 lige.