Turnir u Herceg Novom do 12 godina – Sažetak 2. dana

Kolo prije kraja nadmetanja po skupinama odnosno nakon prva 4 odigrana kola, još je sve otvoreno što se tiče poretka najboljih ili borbe za prva dva mjesta u skupini A, turnira RVL za igrače do 12 godina.

U skupini A Šabac je u vodstvu s maksimalnim učinkom od 9 bodova iz 3 utakmice, dok Budva i korčulanski KPK zaostaju po 3 boda za vodećim.

Za razliku od skupine A, u grupi B je jasno da će s prva dva mjesta u borbu za vrh Jadran iz Herceg Novog i Partizan. Novljani imaju 9, a Beograđani 7 bodova. Treći Cavtat ima 4 boda, ali i utakmicu više u odnosu na Jadran HN i Partizan. Pobjednika ove skupine dat će subotnje prijepodne u Herceg Novom jer će se u 5. kolu sastati upravo Partizan i Jadran HN.

Od značajnijih utakmica dana u petak u Škveru, izdvojimo susret Partizana i Valisa iz Valjeva koju su dobili ‘crno-bijeli’ 10:8 u poprilično izjednačenom susretu u kojem je u polovici utakmice ili nakon prve dvije četvrtine bilo 5:5.

Rezultatski je ‘gusto’ bilo i u utakmici Cavtata i Primorca, a koju su Kotorani dobili 7:6 i to pogotkom minutu prije kraja. Cavtat je tu izgubio bodove na koju je vjerojatno hrvatska momčad računala u borbi za vrh skupine ili za prva dva mjesta.

Bitan je bio i duel Budve i KPK u skupini, momčadi koje su bodovno izjednačene nakon tri utakmice. Međutim, ta se izjednačenost u vodi, u njihovom međusobnom srazu nije dala, primijetiti. Budvani su slavili 14:7.

Dječaci zagrebačke Mladosti su u 4 utakmice uspjeli uknjižiti samo jednu pobjedu i to protiv vrlo slabe reprezentacije Slovenije, 16:2, dok su u jutarnjim satima petka bolji od Žabaca bili Korčulani ili sastav KPK, 6:3.

Šabac je zato pokazao postojanost forme i trećom pobjedom, uvjerljivom i glatkom protiv Budve, 10:4.