Turnir U-12 u Herceg Novom – Sažetak 1. dana

Zapjenila se voda u bazenu u Herceg Novom. Jutarnjim utakmicama (prva je počela u 09.30 sati) u četvrtak, počeo je turnir Regionalne lige za uzrast do 12 godina. Posljednje ovosezonsko natjecanje RVL.

Od ukupno 8 utakmica, daleko najuvjerljiviju pobjedu ubilježili su dječaci Šapca koji su reprezentaciju Slovenije doslovno ostavili na nuli. Završilo je naime 17:0! To je bio susret 2. kola, ali i u 1. kolu je bilo problema za Slovence. Momčad KPK iz Korčule svladala je Sloveniju 12:3.

Tih 9 golova razlike je jednako tako i razlika koju su ostvarili igrači Šapca, ali protiv Mladosti, 15:6.

Šabac je s dvije pobjede i vrlo velikom gol-razlikom čvrsto prigrlio prvo mjesto u skupini A. U B skupini nakon prvog dana vodi domaćin turnira, Jadran iz Herceg Novog. Naime, Novljani su svladali valjevski Valis 10:3, ali i u crnogorskom derbiju u kojem su bili bolji od kotorskog Primorca, 13:7.

Jedini remi dana odigrali su Cavtat i beogradski Partizan, 7:7. Daleko najuzbudljivija, najneizvjesnija utakmica koju je pogotkom za konačan rezultat začinio Luka Botić za Cavtat. On je ujedno i najbolji strijelac utakmice s čak 5 golova.