Splitski start Premier lige

Dan prvi! Početak je nove sezone RVL, a čast otvaranja 16. izdanja ili sezone i to u ‘elitnoj’ odnosno Premier ligi pripada gradu Splitu. Upravo će se ondje, ovog petka, 15. IX. Odigrati prve dvije utakmice 1. kola Premier lige, skupina A ili Zapad.

U vodu će prvo (19.00) aktualni prvak Hrvatske, splitski Jadran protiv najugodnijeg iznenađenja prošle sezone u hrvatskom prvenstvu (3. mjesto), a ujedno prošlosezonskog pobjednika A1 lige, dakle nakon duže vremena povratnika u ‘gornji dom’, riječkog Primorja EB.

Momčad trenera Jure Marelje puna reprezentativaca Hrvatske (Bukić, Fatović, Harkov, Vrlić, Marinić Kragić, Butić, Čagalj, Biljaka, Dužević) i Crne Gore (Đ. Radović) doima se i prije sezone kao jedan od favorita za naslov. U odnosu na Riječane, ma koliko primorjaši bili vrlo zanimljivi i potentni, ipak se čine kao nepremostiva prepreka.
Opet, Primorje EB je mlada i ‘gladna’, a nadasve neustrašiva momčad koja se u Split ide dokazivati. Ipak, senzacija bi bila da iznenade jadranaše.

Sat nakon ove utakmice, poljudski će bazen zapjeniti Mornar i Mladost (20.45). Domaćin je u ljetnom prijelaznom roku ostao bez gotovo pa pokretačke snage, braće Akrap. No, pristigao je jedan mladić od kojeg se puno očekuje, bivši jadranaš Robert Stojanac, kao i još 5-6 mladića pretežito splitskih igrača (iz Jadrana i POŠK-a 1937). Poprilično promijenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu i kojem će trebati neko vrijeme za uigravanje.

Isto bi mogli zapisati i za njihove suparnike iz Zagreba. Mladost je izmijenila polovicu momčadi, solidno i pomladila sastav. U pripremama su imali dobre sparing-treninge protiv Jadrana, a prošli tjedan rezultatski ne baš uspješan nastup na turniru u Beogradu koji je ipak bio sa silno jakom konkurencijom prvaka Srbije, Crne Gore i Njemačke (Novi Beograd, Jadran HN i Spandau 04). Na osnovi imena i tradicije, prednost bi dali Žapcima, ali ne bi i zajamčili da mornarevci ne mogu do bodova.

Treći par 1. kola, Jug Adriatic osiguranje – Solaris sastaju se u subotu, (16. IX.). U prvom je kolu Premier lige, skupine A ili Zapad, slobodna momčad Jadrana iz Herceg Novog.