A1 ligaški dvoboj u Splitu

Kako ovaj vikend ipak baš ne bi protekao bez vaterpola u nekoj od naših regionalnih liga, pobrinut će se igrači OVK Splita i Medveščaka. U subotu od 18.00 sati ova će se dva kluba sastati u A1 ligi, skupina Zapad u splitskom bazenu na Poljudu.

Karakteristika oba kluba dosad je su da su imali nešto slabiji ulazak u sezonu, ali i da su onda ‘pronašli’ pravu formu tijekom nedavnog turnira u Budvi. Tako danas Medveščak drži 3. mjesto s omjerom pobjeda i poraza 6-2, dok je OVK Split ili bivši POŠK, s omjerom 3-3 na petom mjestu. Formula je jasna – Splićani žele doma pun plijen kojim bi onda bodovno preskočili Zadar 1952, dok se gosti iz Zagreba nadaju slavlju u Poljudu i poravnanjem s KPK na drugom mjestu.

– Početak sezone i utakmice sa Zadranima i Korčulanima nisu baš bile sjajne, ali već smo se na turniru u Crnoj Gori uspjeli bolje uigrati. Mi smo ipak značajno promijenili sastav. Možda su mi 2-3 igrača ostala ista iz prošle sezone. Što se utakmice s Medveščakom tiče, sigurno ne računam na žalost na Andru Galića. On je ozlijedio prst na turniru u Budvi i bez njega smo 3-4 tjedna – govori Joško Kreković, trener OVK Splita.

Gosti iz Zagreba i njihov trener Ivan Rukavina nemaju problema s ozljedama. Viroza je ono što je stvaralo manje nevolje Medvjedima posljednjih dana, ali je ipak za očekivati najjači sastav.

– Uglavnom smo zadovoljni nakon prvih šest utakmica. Okosnica momčadi je ostala ista iz prošle sezone. U početku je bio možda kiks u 1. kolu protiv KPK, iako sam kasnije vidio da su Korčulani i jači no lani, te da su skoro sve dosad dobili. Zadovoljan sam s turnirom u Budvi i sad idemo u Split pokušati nastaviti dobar niz. Iako, svjesni smo da će se i Splićane nešto pitati – uoči gostovanja će trener Medveščaka, Ivan Rukavina.