Šabac slavio petercima protiv Partizana

Proteklog vikenda odigrana je i jedna utakmica Premier lige, skupine B ili Istok. Podsjetimo, ondje je 5 srpskih klubova podijeljeno dodatno u dvije podskupine ili Grupu 1 i Grupu 2.

U Grupi 1 su Novi Beograd, Partizan i Šabac; a u Grupi 2 Radnički i Crvena zvezda.

Klubovi ondje igraju redovna kola državnog prvenstva ili Super lige Srbije, a međusobne utakmice momčadi iz spomenutih grupa se ujedno računaju i za Premier ligu

U Grupi 1 su dosad odigrane dvije utakmice. Podsjetimo, još prije mjesec dana je Novi Beograd bio uvjerljiv protiv Partizana, (17:7), da bi prošlog vikenda dramatičnu i neizvjesnu utakmicu odigrali Šabac i Partizan. Na koncu je slavio domaćin 20:19 i to boljim izvođenjem peteraca. Nakon 32 minute je bilo 11:11.

Partizan je inače u zadnjoj četvrtini, malo manje od šest minuta do kraja imao čak tri gola prednosti – 10:7. Domaćin nije odustajao, uspio izjednačiti na 10:10 (Aljoša Mačić), da bi potom gosti iz Beograda i još jednom poveli (10:11, Luka Gladović). Rus u redovima domaćeg sastava, Nikita Krug pogodio je za novo izjednačenje (11:11) i ‘rulet’ peteraca u kojem se ‘kuglica’ zaustavila na dobitnom broju Šapca.

Sljedeću utakmicu u Premier ligi skupina B, Grupa 1 odigrat će se 28. ovog mjeseca kada će u Šapcu gostovati Novi Beograd. Sedam dana ranije utakmicu Grupe 2 će u Beogradu odigrati Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.