Peterci presudili na Poljudu

Jedina utakmica u A1 ligi, skupina A ovog vikenda, nije bila nezanimljiva. Štoviše, nije bila ni kratka jer pobjednik je u poljudskom bazenu doznat tek nakon izvođenja peteraca. U tomu su bili bolji gostujući igrači.

U Splitu je dakle, zagrebački Medvešćak svladao OVK Split (bivši OVK POŠK) i tako se s dva osvojena boda koliko zavrjeđuje pobjednik petercima još malo učvrstio na trećem mjestu skupine, bod iza korčulanskog KPK koji je drugoplasirani. Vodeći Primorac je neuhvatljiv na vrhu.

U poljudskom bazenu niti jednog trenutka domaćin nije ispio povesti. Maksimalan bi domet bilo izjednačenje, ali OVK Split je imao u svojim redovima vrlo raspoloženog Eugena Tonkovića. U zadnjoj je četvrtini samo Tonković pogađao za Splićane, te je on prvo smanjio vodstvo Medvjeda s 9:7 na 9:8, a zatim nakon prednosti gostiju 10:8, s dva uzastopna gola izjednačio i izborio raspucavanje peteraca. Tri gola u zadnjoj četvrtini, a pet u cijeloj utakmici.

Onda, kao u kakvom filmskom scenariju, baš je Tonković kao prvi izvođač za OVK Split promašio cilj. Dapače, bio je jedini igrač obiju momčadi koji nije iskoristio peterac, te su upravo i na ‘krilima’ te činjenice gosti iz Zagreba odnijeli pobjedu.