Utakmica kola

Novu sezonu Regionalne vaterpolo lige otvaraju dva Jadrana večerašnjim susretom u Splitu. U dvanaesto izdanje ovog natjecanja obje momčadi ulaze s porazom u prošlosezonskim polufinalima. Splićane je na putu prema finalu zaustavila Mladost, dok su Novljani poraženi od Juga. U oba ligaška ogleda pobjednik je bio klub iz Crne Gore.

Oba sastava doživila su određene promjene u odnosu na te susrete. Splićani su ostali bez nekoliko iskusnih igrača koji su bili nositelji igre prošle sezone. Klub je napustio bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Kunac koji je pojačao Mladost. Željko Kovačić odlučio je karijeru nastaviti u šibenskom Solarisu. Nakon što se prošle godine vratio iz igračke mirovine da bi pomogao splitskom klubu, Boris Popović će ove sezone nositi kapicu Galeba iz Makarske. Njemu će se u gradu pod Biokovom pridružiti i Mario Podrug. Nikola Milardović prešao je u redove novog prvoligaša Budve.

Trener Splićana Ivan Asić nije išao daleko po pojačanja. Četiri od pet pojačanja došla su iz ostala dva splitska kluba. Rino Burić, Marin Vrdoljak i Antonio Dužević zamijenili su kapicu Mornara onom Jadrana. Sa Zente je došao Marin Borovčić-Kurir, dok je posljednje pojačanje stiglo iz Zagreba. Iz Mladosti je došao Luka Sučić.

‘Jadran Carine zahtjevan je suparnik, njihove su ambicije u regionalnom natjecanju velike u ovoj sezoni. Mi imamo svoje adute, zadovoljan sam stanjem svoje momčadi i pozivam publiku da večeras dođu i vide kako Jadran izgleda u novoj sezoni, rekao je Asić za klupsku stranicu.

Za razliku od svog splitskog imenjaka, Jadran Carine je imao mirniji prijelazni rok. Klub su napustili vratar Slaven Kandić i Dragan Drašković koji će karijere nastaviti u Francuskoj i Italiji. Jedino pojačanje je Marino Čagalj koji je došao iz Mladosti. Najveća promjena je na mjestu trenera. Vladimir Gojković je odlučio uzeti odmor od klupskog vaterpola sa željom da s reprezentacijom Crne Gore izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Njega je zamijenio njegov dugogodišnji pomoćnik Petar Radanović.

‘Jadran splitski se pojačao s par dobrih igrača, nije lak protivnik. Vjerujem da ako budemo imali nivo igre od prošle godine, približno našim mogućnostima, onda ćemo moći pružiti jak otpor’, istaknuo je Radanović.

Utakmica se igra danas zbog europskih obveza splitskog Jadrana. Susret je na rasporedu večeras u 19 sati u Splitu, uz izravan prijenos na Arena sportu. Utkamicu sude Maro Savinović iz Dubrovnika i Veselin Mišković iz Kotora.