Pobjeda Jadran Carina

U kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici prvog kola Triglav A1 Regionalne lige u dvoboju dvaju Jadrana slavio je crnogorski, gosti iz Herceg Novog pobijedili su 11:9. Domaća momčad bila je vrlo dobra, ali uvijek kada je trebalo stići zaostatak, nije išlo.

‘Tako je, uvijek smo dolazili blizu, a onda nismo uspijevali, često zbog nekih brzopletosti. Kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka u Beogradu jest ostavio traga na nama, ali ne smije nam to biti alibi. Nije ugodno izgubiti nikad, sada idemo analizirati ovu utakmicu i pripremiti se za play-off Lige prvaka protiv Strasbourga u subotu’,  kazao je trener domaćih Ivan Asić.

Sredinom druge četvrtine Popadić je realizirao situaciju s igračem više za vodstvo gostiju 5:3. Jadran je golom Zovića iz peterca stigao na 4:5, no gosti su opet napravili mini seriju od 2:0 i pobjegli na 7:4 i s tim se rezultatom ušlo u drugi dio utakmice.

Golom Krapića Splićani su otvorili treću četvrtinu, a u 19. minuti imali su peterac za doći na minus jedan, no vratar gostiju Petar Tešanović obranio je Šetkin udarac. Samo 13 sekundi do isteka predzadnje četvrtine splitski Jadran je opet bio u prigodi smanjiti iz penala, ovog puta precizan je bio Zović i vaterpolistima kluba sa Zvončaca ostalo je osam minuta da nadoknade minus 1 (6:7).

No, prvi su gol u zadnjoj dionici zabili gosti, Averka je bio precizan s igračem više za 6:8. Nadu domaćima vratio je Krapić 4.18 minuta prije kraja kada je s igračem više smanjio na 7:8. Đuro Radović promašio je peterac za goste da ih opet vrati na plus dva, a atmosfera se užarila. Navijači su nosili domaće… Imali su i priliku s igračem više, ali nije išlo. Kad neće oni, zabio je Averka na drugoj strani dvije minute prije kraja za 9:7. Smanjio je Šetka na 8:9, no opet Averka s igračem više zabija na drugoj strani za 8:10. Ostalo je 57 sekunda do kraja kada je Zović iz peterca smanjio na 9:10. Splićani su stalno lovili zaostatak, a vrijeme je curilo… Utakmicu im je zapečatio Spajić golom za 9:11.

Semafor

Jadran – Jadran Carine 9:11 (3:4, 1:3, 2:0, 3:4)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 400.

Suci: Savinović (Dubrovnik), Mišković (Kotor)

Jadran: Anić, Burić, Zović (3), Krapić (2), Z. Butić, Pejković (1), Power, Vrdoljak, Visković, Delić (1), Šetka (2), Dužević, Sučić, Borovčić Kurir.

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić (1), Obradović, Baničević, Averka (3), Mijušković (1), D. Radović, Đ. Radović (2), Spajić (1), Brkić (1), Petković (2), Đurović, Vučurović.

Peterci: Jadran 5 (4) , Jadran Carine 2 (1). Igrač više: Jadran 2/ 7, Jadran Carine 4 /10.

Foto i tekst: Slobodna Dalmacija