Hrvatski derbi u Premier ligi

Četiri uzastopna dana, počev od današnjeg četvrtka (16. XI.), imat ćemo po jednu do dvije utakmice regionalnih liga. Dvije u A1 ligi, te tri u Premier ligi. Počinjemo s ‘elitnom’ Premier ligom, točnije skupinom A i borbom za poredak od 1. do 3. mjesta. Tu nas čeka poslastica.

U 2. kolu poretka od 1. do 3. mjesta, u Splitu vodeći sastav skupine, Jadran dočekuje Jug Adriatic osiguranje, večeras (četvrtak, 20.45 sati). Tandem koji je činio finalni par završnog turnira Premier lige prošle sezone, te sastavi koji će sigurno i ove sezone igrati vrlo važnu ulogu u našem natjecanju. Oba su kluba trenutačno bodovno poravnata, imaju po 6 bodova, s tim da Jadran ipak ima i utakmicu manje. Splićani i Dubrovčani su se ove sezone susreli dosad samo jednom. Bilo je to u prvom dijelu natjecanja u skupini A (5. kolo, 13. X.) u Gružu.

Ludo zanimljiva utakmica, puna obrata, sjajnih poteza na obje strane, a odlučena je trilerski – u zadnjoj sekundi. Ne samo to, već je i strijelac tog pobjedonosnog pogotka za Jadran (12:11) bio domaći, dubrovački dečko koji je u ljeto 2023. prešao iz Juga u Jadran, Loren Fatović. Dotad nije pogodio niti jednom, a onda je prvi njegov pogodak bio ujedno i odlučujući. Imajući u vidu da su oba sastava kompletna za večeras, kao i da su imali u poprilično zgusnutom kalendaru natjecanja ipak malo vremena više za pripremu ovog derbija, za očekivati je večeras iznova sjajan vaterpolo. Jadran će ‘juriti’ novu pobjedu i utvrđivanje time prvog mjesta u poretku od 1. do 3. mjesta, dok će jugaši nastojati nadmudriti domaćine, uzvratiti za poraz u Gružu, a tada bi i gol-razlika mogla biti od presudnog značenja za utvrđivanje konačnog poretka.

Utakmica Jadran – Jug Adriatic osiguranje počinje u 20.45 uz prijenos na Arena Sport 1. Susret koji ne bi valjalo propustiti.