Primorje prvi finalist

Izgledalo je sve jako jednostavno nakon prve dvije četvrtine, koje je Primorje dobilo s ukupnih 9:4, a onda malo je nedostajalo da se utakmica pretvori u dramu.

Osim razumljivog pada koncentracije kod domaćih igrača (6 od 7 s igračem više u prvih 16 minuta, 0 od 6 u druge dvije četvrtine), i suci su malo zapaprili… juhu, dosudivši u korist zagrepčana nevjerovatnih 6 peteraca, čime je Mladost skoro uhvatila priključak u posljednjoj četvrtini, iako su Riječani za klasu bolji.

Početak utakmice bio je u znaku riječkih sidruna – Radu dva pogotka, Krapić jedan gol, da bi nakon toga Buljubašić uzvratio Buhi za konačnih 4:1. Sljede dva gola s igračem više (Vukičević i Buljubašić), da bi nakon toga Muslim iskoristio isključenje vratara Pavića a Krapić ponovno savladao izvrsnog zagrebačkog golmana. Vukičeviću (peterac) uzvraća Buljubašićsvojim trećim pogotkom i Primorje leti na +5, da bi nakon toga Burićdonio najviše vodstvo (9-3). Anzulovićpostavlja rezultat na kraju četvrtine (9-4).

Tu nastaje preokret… u svemu. Garcia postiže i gol za 10-4, ali do kraja utakmice Riječani će samo još jednom savladati Pavića, dok će zagrepčani, zahvaljujući darežljivosti sudačkog para, postići čak 6 pogodaka, od kojih 5 sa 5 metara!!!

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto