Novi Beograd vladar Premier lige

Najbolju momčad u Premier ligi ima sastav prvaka Srbije i europskog doprvaka, Novog Beograda. To se sada može i službeno zapisati, nakon što su u subotu navečer u Splitu, u posljednjoj utakmici posljednjeg turnira za poredak od 1. do 5. mjesta bili uvjerljivo i baš izrazito bolji od Jadrana.

Obje su momčadi u utakmicu ušle poravnate, s istim brojem bodova, obje s po jednim igračem koji im je nedostajao. Novom Beogradu Angelos Vlachopoulos (bolestan), Jadranu Luka Bukić (lom ruke) i obje s jednakim šansama za trijumf. Tu svaka daljnja sličnost prestaje. Barem kada je riječ o poljudskoj utakmici. Naime u vodi, kao da je bio samo jedan sastav. I da, jedan izvanserijski igrač koji je svoju planetarnu klasu još jednom pokazao i dokazao. Alvaro Granados je postigao čak 7 golova od ukupno 15 svoje momčadi. Genijalac.

Već je pred kraj prve dionice bilo 4:1 za Novi Beograd. Jadran je imao ozbiljnih problema u obrani šuta s vanjskih pozicija suparnika. Rešetali su Marcelića i Granados s lijeve strane, ali i iz sredine, pa i iz kontre; zatim Filipović s desne, ali bogami i Miloš Ćuk. Bilježimo i njegov sjajan pogodak kada je loptom ‘skinuo paučinu’ iz lijevih rašlji.
Početkom druge četvrtine, još dva uzastopna gola Granadosa i to je bilo tada 6:2. Nije više Novi Beograd ispuštao prednost manju od 3 gola, no brzo je ona, na prednost mislimo otišla i puno više. Kada je Filipović s dobrih 10 metara pogodio za 10:5, a bilo je to sredinom treće četvrtine, na klupi srpskog prvaka su slobodno mogli početi i slaviti.

S druge strane, nije Jadran imao problema samo u obrani. Još većih su imali u napadu. Nije bilo rješenja za zonu i zonski presing srpske momčadi, ali bez ideje i brzine i za napad s igračem više. On je uostalom na kraju bio tek 2-13. S takvim se brojkama teško ikada dobiva neka utakmica, a posebno ne u borbi za trofej i to protiv sastava kvalitete i klase Novog Beograda.
Klubu iz Novog Beograda je ovo inače drugi pobjednički pokal u ovom natjecanju, a iz ruke Milivoja Bebića, povjerenika za natjecanje i direktora lige, primio ga je kapetan pobjedničkog sastava, Filip Filipović.

Prije ove utakmice, odigran je i susret koji je načelno samo odlučio o 4. mjestu. Ono je pripalo prvaku Crne Gore, Jadranu iz Herceg Novog koje je također uvjerljivo svladao Crvenu zvezdu. Tako je u subotu u Splitu ipak slavio jedan Jadran.