Zvezda šokirala osvajanjem Kupa

Obje regionalne lige, Premier i A1 trenutačno miruju, ali to ne znači da nema uzbuđenja u drugim natjecanjima, te da s pozornošću ne pratimo i ta zbivanja. Posebno jer se neka tiču i nastavka natjecanja u Premier ligi.

U Beogradu je prošlog vikenda (28. i 29. I.) odigran Final Four Kupa Srbije. U konkurenciji Partizana, Novog Beograda, Radničkog i Crvene zvezde, trofej Kupa je senzacionalno osvojila Zvezda. Crveno-bijeli su prvo u polufinalu pobijedili Radnički iz Kragujevca 11:10, da bi potom istim rezultatom svladali u finalu i velikog favorita Novi Beograd. Očiti dokaz kako kup nadmetanja u svakom sportu imaju neke svoje ‘zakonitosti’ ili kako ne poznaju status klasičnog favorita. Valja pridodati ipak i da je Novi Beograd imao uoči turnira i dosta problema s nekim bolesnim i ozlijeđenim igračima.

Radnički oslabljen za ostatak sezone
Ekipa Radničkog iz Kragujevca bit će bitno oslabljena u nastavku sezone, pa tako i u Premier ligi. Naime, Radnički je napustio srpski reprezentativac Marko Radulović koji je potpisao za Novi Beograd i time dodatno ojačao aktualnog prvaka Srbije. No, iz privatnih je razloga klub napustio, barem za ovu sezonu, i još jedan reprezentativac, centar Nemanja Vico. Kako je sam igrač objavio za medije u Srbiji:

  • Moram nešto obaviti u Kotoru. Rekli su mi da se vratim kad se odlučim na takvo nešto i vratit ću se svakako.
    Ipak, Radnički je u prijelaznom roku doveo jednog novog igrača. Riječ je u Vuku Draškoviću (21), crnogorskom reprezentativcu koji je u Radnički prešao iz kotorskog Primorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *