Mornar bez šanse u Gružu

Ovogodišnje, sedmo, izdanje Regionalne lige započelo je istom utakmicom kojom je započelo i prošlogodišnje, samo je ovaj put u ulozi domaćina bio VK Jug CO.
Iako je trener Kobešćak upozoravao na to da je ” Mornar mlada momčad, vrlo perspektivna i da će momčadi koje, kao što smo mi, ulaze u utakmicu kao favoriti se morati maksimalno staviti da bi napravili razliku u kvaliteti”, Mornar nije ozbiljnije zaprijetio Jugašima. Vidi se da su obje ekipe još u ciklusu priprema i da je potreban određeni period da se sve posloži na svoje mjesto.
Utakmicu su otvorili Mornari, točnije Antonio Buha. Iz peterca, kojeg je zaradio Felipe Perrone, Maro Joković izjednačava rezultat na 1:1. Jugaše u prednost dovodi Felipe Perrone pogotkom iz kontre, čime se otišlo na prvi odmor. U drugoj četvrtini Jugaši pokazuju dominaciju nad Mornarevcima, rade seriju od 4:0 pogotcima Lončara, Markovića, Perronea i Bautovića i odlaze na veliki odmor s rezultatom 6:1. Do kraja utakmice momčad trenera Vjekoslava Kobešćaka održavala je prednost nad Splićanima,
“Zadovoljan sam pobjedom iako je u igri bilo dosta problema i neuigranosti, ali to je normalno za ovaj dio sezone. Obrana je bila vrlo dobra, dok je napad u pojedinim situacijama bio malo raštiman, ali to su stvari koje će doći. Sve u svemu za početak i službeno otvaranje sezone, dovoljno dobro” rekao je Vjekoslav Kobešćak po završetku utakmice.

JUG CO _ MORNAR BS 10:4

Izvor: jug.hr