Radnički pobijedio Šibenčane

U bazenu Park u Kragujevcu, tamošnji je domaćin svladao Solaris u nadmetanju za poredak od 6. do 8. mjesta Premier lige. Završilo je jednim pogotkom razlike za domaćina, čime je zapravo Radnički uzvratio hrvatskom prvoligašu za poraz u Šibeniku prošlog tjedna, s istom razlikom. Tada je bilo 14:13 za Solaris, sada 11:10 za Radnički.

Kragujevčani su vodili cijelu utakmicu, izuzmemo li tek tri poravnanja koje su uspjeli postići gostujući igrači, od kojih su dva bila u uvodnim minutama (1:1 i 2:2). Radnički je imao u nekoliko navrata najveću prednost od tri gola, a upravo je toliko bilo i nakon treće četvrtine (10:7). U zadnjoj dionici je Solaris s dva gola došao na samo pogodak zaostatka, ‘lovio’ novo izjednačenje, ali to nije dopustio Kristijan Šulc pogotkom za 11:9, malo više od dvije minute do kraja. Do kraja se Radnički uspio znalački obraniti, a Šibenčani su jubilarni, deseti gol dali tek 20-ak sekundi prije kraja utakmice. Ostavivši domaćinu sasvim dovoljno vremena za čuvanje postignutog rezultata.
Valja spomenuti da su gosti iz Šibenika igrali bez svojeg najboljeg igrača i strijelca, kapetana Antonija Petkovića. Ono što je još svakako za izdvojiti je malen broj isključenja gostujućih igrača. Šibenčani su doduše poznati kao momčad s izrazito malo prekršaja odnosno osobnih pogrešaka, ali ipak je kuriozitet da su u 32 minute napravili samo dva prekršaja za isključenje.

Sljedeća utakmica u ovom dijelu nadmetanja je u ponedjeljak, 8. IV. kada u Kragujevcu gostuje Primorje EB iz Rijeke.