Primorje uvjerljivo protiv Budve

Nakon Europe, Primorje se “vraća“ u Regionalnu ligu Triglav. S osam igrača poniklih u vlastitom podmlatku, uz samo nekolicinu iskusnijih igrača, Riječani su dominantno nadvisili Budvu rezultatom 14:3. Osim vrlo dobre obrane, Riječani su bili dobri i u fazi realizacije. Radu i Vukičević postigli su po tri gola, ali ono što veseli je da su svoje ime u listu strijelaca po prvi puta upisali Ian Petrić i Mateo Saftić a oba njihova gola bila su vrijedna ulaznice… Lovro Paparić dodao je još dva pogotka, tako da je „baby Primorje“ sasvim solidno odigrao večerašnju partiju.

Dobar početak utakmice i pogodak u prvom napadu prema Radićevom golu. Postigao ga je Radu, koji se oslobodio dva igrača i matirao gostujućeg vratara. Budva je ubrzo poravnala zahvaljujći “poklonu” domaćeg golmana Jelovine na šut Đurđića. Novo vodstvo Primorja preko Tkača, s igračem više, da bi potom Paparić realizirao kontranapad na dodavanje Buljubašića. Rezultatom od 3:1 kreće se u drugu četvrtinu, koju Budva otvara još jednim pogotkom (P. Ćetković) ali Vukičević vraća Primorje na +2 s igračem više. Lovro Paparić, u maniru iskusnog sidruna, postiže svoj drugi pogodak dok njegov “mentor”, Cosmin Radu, igra na desnom krilu. Mislav Vrčić povisuje na 6:2 brzopoteznim šutem s lijevog krila nakon jednog blokiranog udarca, da bi mladi Ian Petrić, sin bivšeg vratara Primorje Igora, lijepim šutem, Radiću preko glave, povisio na 7:2.

U trećoj četvrtini Čubranić zauzima mjesto između vratnica, a Primorje nastavlja u pobjedničkom ritmu. Vukičević, pa Kovačević za goste, a onda opet Vukičević, Vrlić te Mateo Saftić (bio je to njegov prvijenac u seniorskoj kategoriji) odvode Riječane na 11:3 prije posljednjih 8 minuta.

Početak četvrte četvrtine pripao je Cosminu Raduu, koji prije s vanjske pozicije realizirao igrača više, da bi se nakon toga „piruetom“ na dva metra oslobodio svojih čuvara i poslao loptu Radiću iza leđa. Nathan Power povisio je na konačnih 14:3 nakon jedne polukontre.

PRIMORJE EB – BUDVA 14:3 (3:1, 4:1, 4:1, 3:0)

PRIMORJE EB: Jelovina (5 obrana), Radu 3, Saftić 1, Power 1, Peroš, Petrić 1, Tkač 1, Rakovac, Mudražija, Vrlić 2, Vukičević 3, Paparić 2, Čubranić (6 obrana), Buljubašić. Tr.: Igor Pezelj.

BUDVA: Radić (5 obrana), Manojlović, Tomanović, Franeta, B. Mitrović, S. Ćetković, Vujašević, Đurđić 1, Kovačević 1, Rašković, P. Ćetković 1, Dragović, Krivokapić, M. Mitrović. Tr.: Drago Pejaković.

SUCI: Miroslav Vlašić i Goran Gavrilović, oba iz Zagreba.

Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 200 gledatelja.

Igrač više: Primorje EB 4/4, Budva 5/1. Peterci: Primorje EB 0/0, Budva 0/0.

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto