Sve je spremno za subotnje finale

U Splitu je završen i drugi od ukupno tri dana nadmetanja na drugom, a ujedno i zaključnom turniru poretka za prvaka, od 1. do 5. mjesta Premier lige. Sad je i službeno jasno ono što se dalo za naslutiti i prije početka splitskog turnira. Odluku o pobjedniku 16. izdanja Regionalne Premier lige dat će subotnji ogled Novog Beograd i Jadran u Splitu. Dvoboj sastava koji su bodovno poravnati, svaki s po 17 bodova.

Jugaši ponovo kobni za Zvezdu
U prvom susretu 2. kola, Jug Adriatic osiguranje je i drugi put u istom tjednu pobijedio beogradsku Crvenu zvezdu. Ovog puta ne toliko uvjerljivo kao prošlog utorka u prvom susretu četvrtfinala Eurokupa u Gružu (15:9) jer splitska je utakmica razriješena tek izvođenjem peteraca. Jugaši su tako u dva dana i još jednu utakmicu ‘odvukli’ u peterce. Dok su dan ranije izgubili od Novog Beograda, sada su se pokazali boljim od drugog beogradskog sastava.

Utakmica je bila najvećim dijelom izjednačena, manje-više na gol razlike jedne ili druge momčadi. Razlika je nastala tek u uvodu posljednje četvrtine kada je hrvatska momčad u prve tri minute četvrte dionice postigla tri uzastopna gola, te od 6:6 poveli 9:6. Pogotke su postigli Žuvela i Grgurević iz pozicijskog napada, te Cabanas s igračem više. Pet minuta do kraja činilo se kao rješenje utakmice. To nisu baš tako zamislili zvezdaši koji su uspjeli poravnati (9:9) dvije i pol minute prije kraja. Uzvratio je Jug Adriatic osiguranje novim vodstvom (gol Lazića za 10:9) minutu i pol prije kraja. Beograđani su uspjeli izboriti raspucavanje peteraca golom Gavrila Subotića s igračem više, 12 sekundi do kraja.

U drugoj seriji izvođenja peteraca, udarac Ivana Basare je obranio vratar jugaša Fran Čubranić. To se pokazalo dostatnim za pobjedu hrvatske momčadi jer do kraja više nitko nije promašio gol.

Rutinski Novobeograđani
U drugoj utakmici dana, prvak Srbije je bez ikakvih problema, suvereno, pa gotovo i rutinski svladao najbolju crnogorsku momčad, Jadran iz Herceg Novog. Novljani nisu niti jednog trenutka uspjeli povesti, a bilježimo tek jedno poravnanje u uvodnim minutama utakmice (1:1).
Već početkom druge četvrtine Novi Beograd je prvi put malo osjetnije rezultatski odmaknuo (7:3), da bi pred kraj treće bilo i +5 odnosno (11:6). Riješena utakmica. Do kraja je prednost narasla do konačnih plus 8 ili 17:9.

Kao što smo naveli u najavi, u subotnjim utakmicama pada konačna odluka o prvaku. Jadran iz Splita prvi put ili Novi Beograd drugi put. Odgonetnut ćemo u subotu od 19.45 sati uz prijenos na Arena Sport 2.