Crno-beli rutinski do bodova

Pričali su srpski reprezentativci nakon olimpijskog zlata da je klupski vaterpolo u zemlji na nikad nižem nivou, iskrenim upozorenjima molili za pomoć kakvu ovaj sport, bar u Srbiji, sigurno zaslužuje… Nisu naišli na reakciju kakvoj su se nadali, ali je zato cijela zemlja u večerašnjem okršaju Partizana i Vojvodine mogla vidjeti o čemu su govorili. Jer daleko su crno-beli od nivoa na kojem su bili prije samo nekoliko godina, a i takvi u Vojvodini nisu naišli na ništa više osim sparing partnera za jači trening. Na Banjici bolnih 12:2 (5:0, 2:1, 3:0, 2:1).

Koliko je susret bio neujednačen možda i najbolje svjedoči podatak da je utakmica počela  Partizanovom serijom od 7:0 koju je Uroš Vasić prekinuo tek u finišu druge četvrtine. Ali je već tada bilo jasno da je razlika u kvaliteti tolika da se u ovom slučaju nije moglo govoriti o nekakvom ozbiljnom nadmetanju.

Vasiću se dvije sekunde prije kraja pridružio Miloš Maksimović kao jedino društvio na Vošinoj listi strijelaca, dok su u Partizanu s po dva gola najefikasniji bili Nikola Jakšić, Ognjen Stojanović i Đorđe Tanasković, a još šestorica igrača crno-belih tresla su mrežu gostiju iz Novog Sada, pa je beogradski sastav stigao do druge pobjede u Regionalnoj ligi, ujedno i prve u Superligi, iako ona počinje tek u četvrtom mjesecu. Naime, dueli dva srpska sudionika u Regionalnoj ligi računaju se dvostruko.

FOTO: MN Press