Nathan Power spasio bod

Primorje-Jadran HN 7:7! Trebalo je biti bolje, moglo je biti i gore za Riječane, nakon vrlo teške i borbene utakmice u kojoj su domaćiniipak platili ceh mnogobrojnim greškama u fazi napada i slaboj realizaciji s igračem više.

Dobar početak za Riječane, koji su poveli preko Buljubašića već nakon prvog napada. Rezultat se ne mijenja , a glavni krivac za to je gostujući vratar Miloš Šćepanović, koji je u 5 minuta sakupio 6 obrana. To što nije pošlo za rukom Primorjašima, uspjelo je Jadranu, koji je preko Merkulova poravnao s igračem više. Novo vodstvo za Primorje 10 sekundi prije kraja prve četvtine preko Radua, nakon što su Riječani izigrali gostujuću obranu na desnoj strani napada, stvorivši iznenadnu brojčanu prednost.

Na početku druge četvrtine Vukičević odvodi domaće na 3:1 a nakon Kovačićevog gol s igračem više, Radu povisuje na 4:2 pogotkom s vanjske pozicije. Usljedila su dva dalekometna projektila Danila Merkulova i rezultat je opet poravnat, ali sekundo prije zvuka sirene, Nathan Power uspijeva savladati Šćepanovića s igračem više. Australac postiže gol za 6:4 početkom treće četvritine, ali Ukropiuna smanjuje na 6:5 i bilo bi opet neriješeno da Jelovina nije skinuo zicer. Rezultatu je kumovala i slaba realizacija s igračem više (1 od 7 u 24 minute) i brzopletost u fazi napada. Sretna je okolnost što su Riječani u fazi obrane ipak na visokoj razini, jer bi ih broj izgubljenih lopti te promašaja skuplje koštalo.

Posljednja četvrtina počinje s minimalnom prednošću domaćina. Raspoloženi Šćepanović održava Hercegnovljane u životu i ništa se nije dešavalo sve do izjednačujućeg pogotka Merkulova, koji je opet iz velike udaljenosti savladao Jelovinu, a potom je Baničević doveo goste do prvog vodstva. Došle su pogreške na naplatu, ali Nathan Power ipak uspijeva postići pogodak 8 sekundi prije kraja za konačnih 7:7.

PRIMORJE EB – JADRAN HN7:7 (2:1, 3:3, 1:1, 1:2)

PRIMORJE EB: Jelovina (10 obrana), Radu2, Čunko, Power 3, Peroš, Radulović, Tkač, Rakovac, Mudražija, Vrlić, Vukičević 1, Paparić, Čubranić, Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.

JADRAN HN: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić 1, Vidović, Merkulov4, Baničević 1, Gardašević, Radović, Petković, Spaić, Pješivac, Šćepanović(12 obrana), Moskov. Tr.: Vladimir Gojković.

SUCI:Dragan Štampalija (Hrvatska) i Ivan Raković (Srbija).

DELEGAT: Đoka Zlatanović (Srbija)

Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 200 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 2/9, Jadran HN2/4.

Tekst: Ivo Vidotto

Foto: Lucio Vidotto