Jug i Partizan zamijenili domaćinstva utakmica

Vaterpolski klub Jug CO iz Dubrovnika je uputio zamolbu  UO TVL za promjenom domaćinstva utakmica 5. i 14. kola Triglav vaterpolo lige između Juga i Partizana. Naime, uz samu molbu je priložena i suglasnost VK Partizan iz Beograda. Upravni odbor TVL je razmotrio zamolbu te telefonskim putem i elektronskom poštom donio sljedeću:

O D L U K U

  1. Prihvaća se zamolba VK Jug CO iz Dubrovnika za zamjenu domaćinstva 5. i 14. kola Triglav vaterpolo  lige između Jug CO i Partizan RFB iz Beograda.
  1. Utakmica 5. kola između Jug CO – Partizan RFB će se odigrati u Dubrovniku u subotu, 19. 11. 2016. g. umjesto u Beogradu.
  1. Utakmica 14. kola između Partizan RFB – Jug CO će se odigrati u Beogradu u subotu, 25. 02. 2017. g. umjesto u Dubrovniku.

 

Obrazloženje:

VK Jug CO se obratio UO TVL sa zamolbom za promjenom domaćinstva 5. odnosno 14. kola Triglav regionalne lige sa VK Partizan. Nadalje, UO je uvidom u međunarodni kalendar natjecanja, kao i uvidom u kalendar natjecanja TVL utvrdio da sama zamolba ima opravdani sportski motiv i da odobravanja zamjene domaćinstva ničim ni najmanje ne ugrožava regularnost natjecanja prvenstva TVL.

Jug CO i Partizan RFB nastupaju u Euro  Champions league i navedeni zahtjev je usko vezan uz raspored utakmica i nastupa u tom natjecanju. Utakmice za koje se traži promjena domaćinstva rasporedom su vezane igranjem utakmica  subota, srijeda, subota, u prvom dijelu kada se sastaju Jug CO i Partizan RFB u 5. kolu prvenstva (6. i 7. kolo je odmah srijeda – subota), kao i u 14. kolu (13. kolo je samo tri dana prije 14. kola, a tri dana prije 13. kola je 6. utakmica CL, kao i u srijedu, 01. 03. 2017. g.  tri dana nakon 14. kola (za koje se traži zamjena) je na rasporedu 7. utakmica u CL.

Raspored utakmica VK Jugu i VK Partizanu je kako se vidi iz navedenog prilično „gust“ u Triglav regionalnoj i Champions ligi, organizacija putovanja je vrlo zahtjevna i zamolba je imala opravdan sportski motiv.