Sažetak 4. kola Premier lige

Nedjelja je donijela nove tri utakmice Premier lige, skupine A, te ukupno dvije pobjede gostiju i jedno domaćinsko slavlje. Za razliku od petka i utakmice 3. kola u Zagrebu (Mladost – Jug Adriatic osiguranje), a koja je ponudila iznenađenje, nedjelje je protekla mirno ili u skladu s očekivanjima.

Novljani lako prebrodili Mladost

Možda je crnogorskom prvaku najbolja opomena uoči dolaska u Zagreb bilo upozorenje, a koje su im ‘dali’ jugaši, što se može dogoditi ako se podcijeni Mladost ili ne uđe sa 100% snage i koncentracije.

Jadran iz Herceg Novog je ušao vrlo pribrano i koncentrirano, svom snagom i ‘razoružao’ mladostaše u trenu. Nakon prve četvrtine 4:1, početkom druge dionice i 6:1. Primoran je trener domaćina u ranoj fazi i na zamjenu vratara (Sunara umjesto Jurline) i na time-out. Nije pomoglo Mladosti baš ništa. Primali su Zagrepčani golove u pozicijskoj igri i s 2 metra i iz kontre. Nakon druge četvrtine 8:2, pa početkom treće i 9:2 za goste. Utakmica riješena u hipu.

Riječani disali ‘za vrat’ Gosparima

Branitelj naslova pobjednika Premier lige, Jug Adriatic osiguranje ušao je u Rijeci u utakmicu puno bolje nego dva dana ranije uz Savu. Rezultat 5:2 u korist momčadi trenera Kobešćaka je to potvrdio. Međutim, mladi i neiskusni, ali zato silno odlučni, te puni samopouzdanja i vjere, Riječani se nisu dali smesti. Pred kraj druge dionice su uspjeli dohvatiti suparnika i poravnati na 6:6. Doduše, tada slijedi novo odvajanje jugaša. Prvo, ekspresna dva gola u zadnjih pola minute druge četvrtine za 8:6, a početkom treće četvrtine i 10:6 za momčad s hrvatskog juga.

Još početkom zadnje četvrtine je bilo +4 za goste (11:7), ali Primorje EB se iznova vraća, smanjuje na 11:10! Amerikanac Daube je dvije minute prije kraja vratio na trenutak malo mira među Dubrovčane (12:10), ali samo pola minute kasnije Jaša Kadivec pogađa za 12:11. Minuta i pol do kraja, minuta i pol neizvjesnosti, nastojanja primorjaša da dođu do egala, no jugaši su se znalački uspjeli oduprijeti i slaviti na Kantridi.

Solaris lagano preko Mornara

Za šibensku smo utakmicu, u najavi dvokola navijestili kako Solaris ne bi trebao imati problema protiv mornarevaca. Pokazalo se točnim. Solaris i inače vrlo dobro djeluje ove sezone, u ljeto se poprilično ojačao, a Mornar nije uspio pratiti taj uzlet Solarisa. To se pokazalo i u Crnici u kojoj je domaćin već nakon uvodnih osam minuta imao prednost 5:1. Prednost koja je, kako je utakmica odmicala, samo rasla.