A1 LIGA – Sažetak 1. dana četvrtog kruga

Utakmicama 1. kola turnira u Beogradu i Zrenjaninu počelo je završno odbrojavanje ovosezonske A1 lige, četvrtog kruga turnira.

TURNIR U BEOGRADU

Vukovi u skladu s imenom

U glavnom gradu Srbije, dan su otvorili Vukovi i Zadar 1952, a domaćin turnira, sastav Vukova baš je i odigrao u skladu s imenom. Poput Vukova – goropadno, snažno, jako, ali i raznovrsno u pogledu strijelaca, dakle očita je i ekipna sloga. Čak je 9 igrača domaćina pogađalo mrežu Zadrana, a izdvojili su se po učinkovitosti ili učestalosti, kako vam zgodno, Vuk Vitorović (5 golova) i Luka Šofranac (4 pogotka). Nakon prvih 8 minuta je već bilo 6:3, pa početkom druge četvrtine i 7:3, a pred kraj ove dionice 10:4 za Vukove. Gotovo pa sa svakom novom minutom, sve veća prednost. Tu nije bilo ni najmanje dvojbe oko konačnog pobjednika, (20:11).

Valis na valu pobjede

Ništa puno drukčije ni u sljedećem hrvatsko-srpskom dvoboju u vodi. Velika razlika u kvaliteti između Valisa i POŠK-a bila je vidljiva od doslovno prve minute. Uostalom, nakon nepunih 10 minuta igre bilo je 6:0 za Valis. Prvi su pogodak poškovci postigli za smanjenje na 6:1 (Tonković). Praktički je već u tom trenutku sve bilo znano, osim konačnih brojki golova na jednoj odnosno drugoj strani. Prvo ime susreta bio je Aleksandar Radanović koji je za pobjednika postigao čak 7 golova! Splićani su još k tomu došli sa samo 11 igrača, bez drugog vratara. Osuđeni na poraz. Konačna ‘igra’ brojki je bila (17:8) za valjevsku ekipu.

Odlučni Riječani

Primorjaši su u Beograd došli osvojiti prvo mjesto ili naslov pobjednika A1 lige. Koliko su u tomu odlučni, koliko su se za takvo što spremali, na svojoj su koži osjetile Nišlije. Naime, momčad Primorja EB je svladala Nais vrlo uvjerljivo… Utakmica ‘jednosmjerna’ od samog začetka. Sve što je Nais uspio učiniti je jedno izjednačenje (1:1), pa sad, ako će to biti neka utjeha. Igrači trenera Igora Hinića su nemjerljivo jači i kvalitetniji sastav od Naisa, a posebno je to došlo do izražaja u drugom dijelu utakmice u kojem je riječki sastav postigao 10, a primio tek tri gola. Osobito dojmljivo je to izgledalo u trećoj četvrtinu koju je Primorje EB dobilo čak 7:0.

TURNIR U ZRENJANINU

Pucački trening Vojvodine

Na gradskom bazenu u Zrenjaninu, prvi su u vodu ušli Novosađani i Kotorani. Ukoliko spomenemo da je Cattaro postigao u svakoj četvrtini po jedan gol, onda je poprilično jasno da se s takvim učinkom (u pravilu) teško može osvojiti bod, a uvjerljiv poraz je vrlo izvjestan. Novosađani su odradili jedan pucački trening, tako je na trenutke djelovalo. Sredinom druge dionice je bilo 6:1 za Vojvodinu, tako da je i ovdje sve bilo vrlo rano i više no izvjesno. na koncu, Vojvodina – Cattaro (15:4)

Pobjeda Zrenjaninaca

Drugi srpsko-crnogorski ili još malo uže, vojvođansko-crnogorski obračun u vodi, bio je susret Proletera i Budve. Taj je također pripao srpskoj momčadi. Ujedno, bio je i jedini koji je plijenio sa solidnom neizvjesnošću, kao i obratima. Ovdje je bilo sve sasvim otvoreno do dvije minute prije kraja (11:11), da bi u finišu domaćin turnira preko Đorđa Ljubenovića i Danila Čabrila osvojio tri boda (11:13). Upravo je navedeni Ljubenović s 4 gola bio i prvi strijelac utakmice. Budva je inače bolje otvorila (2:0), a crnogorska je momčad imala još jednom prednost od dva gola (5:3), sredinom druge četvrtine. No, Proleter je u istoj dionici uzvratio s mini-serijom za preokret (5:6). Dva razlike su imali Zrenjaninci još nekoliko sekundi prije poluvremena (6:8). Početkom treće četvrtine Budva je uspjela sustići (8:8), te od tada pa sve do dvije minute prije kraja gledamo sasvim izjednačen i neizvjestan vaterpola. Do već spomenutog finiša kojeg su puno bolje riješili igrači Proletera.

Druga pobjeda Korčulana

Sastav KPK ostvario je drugu ovosezonsku pobjedu u A1 ligi. Za početak zrenjaninskog turnira svladali su, i to poprilično uvjerljivo zagrebački Medveščak s 5 golova razlike (16:11). Izuzev početnog vodstva Medveščaka (0:1, Nikola Miljak) što je bio jedini bljesak zagrebačkih vaterpolista, sve ostalo je bilo na strani Korčulana. Veća želja ili barem bolje iskazana, sigurno bolja preciznost. Uostalom, već do pred kraj prve četvrtine je KPK poveo 4:1. Kasnije će u nekoliko navrata KPK dopustiti da ta prednost padne na ‘samo’ 2 razlike (4:2, 5:3, pa sve tako do 9:7) u drugoj donici. Ovakvu razliku bilježimo jednom i u trećem dijelu igre (11:9) i to je bilo najbliže što su se Medvjedi mogli primaknuti Korčulanima. Ovo je bila sigurno jedna od boljih predstava igrača trenera Marjana Kosovića ove sezone. Najbolji kod pobjednika Tomislav Denoble s 5 golova, a kod poraženih Bojan Car, gol manje odnosno 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *