Dvoboj Jadrana pripao je Novljanima

U četvrtoj međusobnoj utakmici ove sezone, prva pobjeda Jadrana iz Herceg Novog nad imenjakom iz Splita. Trijumf ostvaren u uzbudljivoj, neizvjesnoj završnici, ali… nije li zapravo svaka bila takva ove sezone? Svaka kada su se sastajala ova dva sastava. Zato nisu niti sada, ljubitelje vaterpola u Trebinju, za uzbuđenje i kvalitetu zakinuli, Novljani i Splićani.

Prvak Crne Gore je ovog puta bio taj koji je vodio cijelu utakmicu. Gosti iz Splita osim tri poravnanja, nisu niti jednom ni poveli. Tako gledano, onda je na kraju i zasluženo pobjeda pripala momčadi iz Herceg Novom. Iako, s druge strane, splitski Jadran je imao u svojim redovima ludo dobro, skoro pa savršeno izdanje jednog igrača. Loren Fatović je odigrao doista odlično, u trećoj četvrtini je dao sve golove soje momčadi (četiri), a ukupno je utakmicu (ne računajući raspucavanje peteraca) završio sa čak 6 pogodaka! Više od polovice cijelog splitskog sastava, budući da je nakon 32 minute rezultat bio 11:11.

Crnogorski je prvak u dva navrata ostvario malo veću prednost. Prvo sredinom druge četvrtine, kada su od 4:4 došli do 7:4. Drugi je put ovakva razlika ostvarena u trećoj dionici, 10:7. To je upravo trenutak u kojem se igrački raširio Loren Fatović. U 2 minute i 11 sekundi, Loren je uspio sam ‘dotegliti’ splitski Jadran do egala. Fatović je postigao tri uzastopna gola, od toga dva iz pozicijskog napada. U zadnju se četvrtinu ušlo s 10:10.

U posljednjih 8 minuta, samo po jedan gol na svakoj strani. Prvo jedan od dvojice Rusa u crnogorskom prvaku, Dmitri Holod za 11:10, a onda… Možete i misliti tko. Loren Fatović iz svoje ‘specijalke’, kontre, minutu i pol do kraja, za 11:11. U raspucavanju peteraca, kod Jadrana (HN) svi izvođači sigurne ruke – Nagaev, Holod, D. Radović i Vukičević. Kod Splićana samo Butić i Đ. Radović. Udarce Fatovića i Harkova obranio je vratar Đurović.

Ovom je utakmicom završeno natjecanje za poredak od 1. do 3. mjesta u skupini A ili Zapad, Premier lige. U drugi dio natjecanja splitski Jadran i dubrovački Jug Adriatic osiguranje prenose svaki po 8 bodova, dok Jadran iz Herceg Novog unosi 2 boda, upravo ova dva osvojena petercima protiv Splićana.