Radnički pobedio Vojvodinu, trijumf Naisa, Zemun u poslednjoj sekundi slavio u Zagrebu

U odnosu na srpske klubove u Regionalnoj A1 ligi, koji su pretrpeli poraze u drugom kolu, predstavnici Srbije u Regionalnoj A2 ligi bili su mnogo uspešniji.

Srpski derbi je odigran u Kragujevcu, gde je Radnički, predvođen Nikolom Lukićem, pobedio Vojvodinu 12:9 (4:1, 3:1, 1:4, 4:3) i to je bila jedina pobeda domaćeg tima u ovom kolu. Do prvih pobeda u ovom takmičenju stigli su Nais i Zemun. Nišlije su na gostovanju u Zadru slavili sa 17:13 (4:3, 7:5, 3:3, 3:2), dok su Zemunci bili bolji od Medveščaka u Zagrebu sa 9:8 (2:2, 3:3, 1:2, 3:1). Odigrana su još tri susreta. Solaris je u Rijeci pobedio Primorje 14:10, Galeb je bio bolji od Triglava rezultatom 13:10, a POŠK je potopio Kataro 16:8.

Kragujevčani su u derbiju kola sjajno otvorili meč i u prvom periodu poveli 4:1. U istom ritmu nastavili su da igraju do kraja poluvremena, pa su na odmor otišli sa vođstvom od 7:2. Međutim, ekipa Uroša Stevanovića je promašila dva peterca, nekoliko puta nije iskoristila igrača više i Novosađani su to iskoristili da priđu na 8:6 pred početak odlučujućeg perioda. Nisu se Kragujevčani ni tada trgli i Vojvodina je stigla na 9:8 četiri i po minuta pre kraja. Međutim, Filip Janković i Nebojša Toholj su svojim golovima otklonili sve dileme.

Kao i u prvom kolu, najefikasniji bio je Nikola Lukić sa četiri gola, a u stopu ga je pratio Filip Janković sa tri. U ekipi Vojvodine, Miloš Maksimović takođe je postigao tri gola, a kapiten Mirel Ćatović dva.

Vaterpolisti Zemuna, koji su prošlog vikenda debitovali u Regionalnoj ligi, ostvarili su i prvu pobedu. Oni su u Zagrebu pobedili Medveščak sa 9:8 i tako stigli do prvih bodova pošto su prošle nedelje izgubili od Vojvodine. Zemunci su dva puta imali vođstvo u prvom periodu, ali su domaći stizali do izjednačenja. U nastavku je Medveščak preuzeo vođstvo, igralo se gol za gol, ali je na odmoru bilo 5:5. Domaći tim je u trećoj četvrtini prvi put imao „+2“ i prednost je održavao do sredine poslednjeg perioda, kada je Đorđe Maksimović izjednačio. Heroj gostiju je Đorđe Ljubenović, petostruki strelac, koji je pobedonosni gol postigao u poslednjoj sekundi.

Nišlije su takođe ostvarile prvi trijumf u novoj sezoni. Gosti su u Zadru vodili od početka do kraja. Već sredinom druge četvrtine Nais je poveo 8:5, a osam minuta kasnije Zadrani su prišli na gol minusa (11:10). Usledila je nova serija gostiju i Nišlije do kraja nisu ispuštale nekoliko golova razlike. Matija Milošević u Uroš Vasić su prednjačili sa po četiri gola kod pobednila, dok su Ivan Vrbnjak i Marin Jovančević psotigli po tri za domaće.

Regionalna A2 vaterpolo liga, 2. kolo

Medveščak – Zemun Bosal 8:9 (2:2, 3:3, 2:1, 1:3)

MEDVEŠČAK: Jukić, Pavlinić, Fabris 2, Lakoš, Gledec, Lovrić 2, Buconić 2, Kolar 1, Miljak, Sinovec, Špar,Skilić 1, Tokić, Lipej.

ZEMUN BOSAL: Tanović, Milošević, Mihailović, Bursać, Perković, Ljubenović 5, Jović, Kecojević, Jovanović 1, Maksimović 1, V. Vukazić, M. Vukazić, Sretković, Japundžić 1.

Zadar 1952 – Nais 13:17 (3:4, 5:7, 3:3, 2:3)

ZADAR 1952: Vukojević, Jakupović, Martinović, Jajčinović 2, Čačić 1, Jovančević 3, Donđivić, Škaro 1, Magaš 1, Stanić, Zelić 1, Jurišić 1, Zdrilić, Vrbnjak 3.

NAIS: Lazić, Točigin, Pavičić, Latinović 3, Vujović, Mat.Milošević 4, Cvetković 2, Kovačević, Živić 1, Ganić 1, Vasić 4, Dr.Milošević, Stojanović, Stjepanović 2.

Radnički – Vojvodina 12:9 (4:1, 3:1, 1:4, 4:3)

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Toholj 1, Frolov 1, Lobov 1, Dinu 1, Panić, Radovanlija, Lukić 4, Tomašević, Todorovski, Pljevančić.

VOJVODINA: Vitorović, Marić, Maksimović 4, Marinković, Vujković, Murišić, Prekogačić 1, Ćatović 2, Tubić, Stojčić 1, Bolović, Trtović, Popadić, Marić 1.

Tekst: Vaterpolo vesti

Foto: Južne vesti