Crnogorski derbi bez iznenađenja

Vaterpolisti Jadrana Carine nadigrali su kotorski Primorac 16: 10 (6:3; 2:3; 5:3; 3:1), u osmom kolu Regionalne vaterpolo lige. Izabranici Petra Radanovića opravdali su ulogu favorita i očekivano došli do nova tri boda.
Novljani su upisali šestu pobjedu, uz dva poraza u RVL, a Kotorani su došli do petog poraza, uz tri pobjede.
STATISTIKA
Primorac je 33 puta šutirao ka golu Novljana, a Novljani ka golu Primorca jedan put manje. Jadran je iskoristio jedan od dva peterca i dva od tri šuta iz kontre, a gosti jednu od dvije kontre. Deset izgubljenih lopti upisao je Primorac, a Jadranaši dvanaest.
Domaćini su 12 puta osvojili loptu, dok su gosti to uradili deset puta. Tri bloka imali su Kotorani, a momci sa Škvera četiri. Dva plivanja za loptu pripala su Primorcu, a dva Jadranu. Iskoristili su Kotorani četiri od 13 igrača više, dok je Jadran bio bolji pet od pet. Sedam prekršaja imao je Primorac, a Jadran trinaest.
TOK UTAKMICE:
Prva četvrtina počela je napadom Primorca, ali je Đuro Radović zaustavio Kotorane. Potom je Miroslav Perković bio precizan za 1:0. Vladan Spaić je iskoristio isključenje Uglješe Vukasovića i izjednačio (1:1). Miloš Sekulić skrivio je peterac, a Đuro Radović bio je bez greške za 1:2.  Uroš Vučurović nadigrao je odbranu Kotorana za 1:3. Nezaustavljiv je bio Dimitrije Obradović za 1:4. Uglješa Vukasović smanjio je prednost Jadrana (2:4). Isključenje Dušana Matkovića iskoristio je Kanstantsin Averka za 2:5. Marko Milić nadigrao je goste za 3:5. Brzo je uzvratio večeras sjajni Kanstantsin Averka (3:6).
Kapiten Novljana, Marko Petković, početkom drugog perioda zatresao je mrežu gola Primorca za 3:7. Vuk Drašković iskoristio je isključenje Dušana Banićevića (4:7). Igrača više, isključenje Dušana Matkovića, iskoristio je odlično Đuro Radović za 4:8. Smanjio je prednost Novljana David Vukotić  golom za 5:8. Nezaustavljiv je bio Dušan Matković za 6:8.
Započeo je treću četvrtinu Đuro Radović savladavši odbranu domaćina golom za 6:9. Uzvratio je na drugoj strani Miroslav Perković (7:9). Bez greške je bio iz kontre Đorđije Stanojević koji je doveo Primorac na minus jedan (8:9). Potom je Marino Čagalj bio precizan za 8:10. Isključenje Dimitrija Obradovića iskoristio je Miroslav Perković za 9:10.  Nisu Kotorani imali rešenje za Đura Radovića (9:11), večeras njegov četvrti gol. Nakon što je isključen Vuk Drašković, Vladan Spaić bio je bez greške za 9:12. Kanstantsin Averka golom iz kontre je povećao prednost Novljana (9:13.)
Sredinom četvrte četvrtine Uglješa Vukasović skrivio je peterac , ali je Đuro Radović promašio. Vlado Popadić bio je nezaustavljiv za 9:14, a Marino Čagalj iz kontre (9.15). Isključenje Dimitrija Obradovića iskoristio je Dušan Matković golom za 10:15. Danilo Radović iskoristio je isključenje Miloša Sekulića (10:16).
Utakmicu je sudio sudijski par Maro Savinović (HR) i Joško Prančić (HR), delegat je bio Nikola Ćurić (HR).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 2, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 3, Petar Mijušković, Danilo Radović 1, Đuro Radović 4, Vladan Spaić 2, Nikola Brkić, kapiten Marko Petković 1, Darko Đurović, Uroš Vučurović 1, trener Petar Radanović.
VK PRIMORAC: Aleksandro Kralj kapiten, Vuk Drašković 1, Uglješa Vukasović 1, David Kljajić, Aljoša Mačić, Miloš Sekulić, Đorđije Stanojević 1 , David Vukotić 1, Miroslav Perković 3, Marko Milić 1, Dušan Matković 2, Draško Šekarić, Alen Isljamović, Josip Raichel, trener Petar Vico.
Izvor: Jadran Carine